Maliye Bakanı Naci Ağbal, NTV canlı yayınında KDV oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"KDV kanununda işletmelerin aleyhine olan uygulamaları kaldırmamız lazım" diyen Bakan Ağbal, "Teknik detaylar var ama en radikal düzenleme sonraki döneme devrolan KDV uygulamasını kaldırmak olacak." ifadelerini kullandı.

"Bu konuda ciddi bir çalışma içindeyiz, amacımız Ekim'den önce teknik çalışmaları bitirmek, EKK'ya getirmek ve bunu tartışmaya açmak olacak" diyen Ağbal, "Yatırım üzerindeki KDV yükünü işletmeye bırakmayacağız. Bu yükü azaltan, ortadan kaldıran bir çalışmamız olacak" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Bakan Ağbal'dan memur zammı hakkında açıklama" desc="Maliye Bakanı Naci Ağbal, memur maaşlarına getirilen zamların 2018 yılı bütçesine 13 milyar lira ilave artış getirdiğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/b-30.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bakan-agbaldan-memur-zammi-hakkinda-aciklama-1985508/"]

Türkiye'deki yüzde 18 genel KDV oranının OECD içinde en düşük oranlardan biri olduğunu söyleyen Ağbal,  "Şu andaki duruma göre KDV oranlarında bir indirim yapılması elzem gözükmüyor" dedi.

"Oran çalışmasını indirimli oranlarda sadeleşmeye gitmek, farklı kademelerdeki KDV oranı farklılaştırmalarını kaldırmak istiyoruz" diyen Ağbal, "Oran çalışmasını bir sadeleştirme, yerli işletmeler lehine bir düzenlemeye doğru çevireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Ağbal, "Kurumlar vergisi oranında özellikle Türkiye'ye yatırımları daha fazla çekmek adına genel oranda indirim yapabilir miyiz, sektörel bazda neler yapabiliriz bu yönde çalışmalarımız var" açıklamasında bulundu.

REUTERS