Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Ekşi, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği'nin (TALPA) Yeşilköy'de bir otelde düzenlediği 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü kutlamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

[old_news_related_template title="ABD'den Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye yasak!" desc="ABD Yönetimi'nin İstanbul'un da aralarında bulunduğu 10 kentten yapılan direkt uçuşlara elektronik cihaz yasağı getireceği yönündeki iddialar, Türk Hava Yolları tarafından doğrulandı. Yasağa göre; ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklara binecek olan yolcular cep telefonu dışında tablet, dizüstü bilgisayar ve başkaca elektronik cihazları, el bagajı olarak kabine alamayacaklar. Öte yandan, benzer bir yasak İngiltere'den de geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/ataturk-airport.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abdden-turkiyenin-de-aralarinda-bulundugu-8-ulkeye-yasak-1746315/"]
ABD ve İngiltere'nin Türkiye'den uçuşlara getirdiği elektronik cihaz yasağının ardından Ekşi, laptoplarla çalışacak yolcunun bilgi güvenliğinin de üst seviyede sağlanacağını kaydederek, “Biz global bir firmayız Business Class'ta vereceğiniz laptopun uluslararası tanınırlığı olması lazım ki algınızla beraber olsun diye. O çerçevede algıyı yönetmek zorundayız. Sadece Amerika, business yolcularına… İngiltere kısa uçuş, oraya vermiyoruz. Amerika'ya veriyoruz. İngiltere yolcularından böyle bir talep gelmedi. Bedava internet, İngiltere ve Amerike uçuşlarında devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

TOMOGRAFİ CİHAZLARI GELECEK


Bir gazetecinin Atatürk Havalimanı'ndaki ABD uçuşlarında kontrol için tomografi cihazı alınacağına ilişkin haberleri anımsatması üzerine Ekşi, “Bakanlığımız, karşı tarafın olabilecek tüm argümanlarını ortadan kaldırmak istiyor . Karşı tarafla bunu konuştuğumuzda, 'Bu tomografi cihazı geldiğin de bu yasağı kaldırırız' diye açık bir beyanatta bulunmadılar. Bakanlığımız şunu yapıyor: 'Ben elimdeki bütün tedbirleri aldım. Sen artık bunu kaldırmamanın başka bir anlamı olması lazım' dedirtmek istiyor" şeklinde konuştu.