U.N. Ro-Ro'dan yapılan açıklamada, söz konusu satın alma ile birlikte Türkiye’nin Avrupa ile ticaret hacminin artmasına katkı sağlanacağı; ayrıca nakliyecilerin Çeşme Limanı’ndan da ihracat yapabilme esnekliğine sahip olacağı belirtildi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Türkiye-Avrupa arasında Ro-Ro gemileri ile intermodal taşımacılık yapan U.N. Ro-Ro'nun halihazırda yılda 322,000 araç kapasiteli 12 modern gemili filosu bulunuyor.

U.N. Ro-Ro, satın almayla beraber İzmir Çeşme Limanı’ndan haftanın üç günü gerçekleşen Trieste seferlerini beşe çıkartacak, ayrıca Çeşme-Toulon seferleri ile İzmir bölgesi direkt olarak Fransa’ya bağlanacak. Yeni başlayacak olan İstanbul-Çeşme-Bari seferleri ile İtalya’nın güney bölgesine Ro-Ro seferleri başlatılacak ve Yunanistan geçişlerine alternatif bir rota hayata geçecek.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, U.N. Ro-Ro, 2017 yılı içerisinde ayrıca İtalya Trieste limanını büyütmeyi, Fransa Toulon limanına sefer sayısını artırmayı ve gemi uzatmalarını bitirerek taşıma kapasite artışını hayata geçirmeyi hedefliyor.