Kadıköy, Suadiye'de bir otelin restoranında yaşanan olay saat 18.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre cezaevindeki suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı bir otelin restoranında yemek yerken iki kişi yanına yaklaştı. Çakıcı'nın oturduğu masaya yaklaşan ikiliden biri peş peşeateş etmeye başladı. Adem Çakıcı vücuduna isabet eden 5 kurşunla yaralandı. Saldırganlar ise olay yerinden kaçtı.

[old_news_related_template title="Çakıcı'nın adamlarına bir operasyon daha!" desc="İzmir'de, suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı ve ailesi hakkında sosyal medyadan paylaşımda bulunan bir kişiye etek giydirip, kendisini bacağından vurması için elindeki silahla tehdit eden V.İ. polisin düzenlediği operasyonla yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/880-383.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cakicinin-adamlarina-bir-operasyon-daha-2112816/"]

Adem Çakıcı olay yerine çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırının ardından araştırma başlattı. Saldırının suç örgütleri arasındaki hesaplaşma olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de çalışma başlattı.  Restorandaki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler,  şüphelilerin belirlenerek yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

[old_news_related_template title="Alaattin Çakıcı hastanede!" desc="Keskin T Tipi Cezaevi'nde bulunan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/880-227.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/alaattin-cakici-hastanede-2056110/"]

Saldırıda ağır yaralanan Adem Çakıcı, 2007 yılında İzmir merkezli düzenlenen operasyonda 14 adamıyla gözaltına alınmıştı.  "Veliaht" adı verlen operasyonda yakalanan Çakıcı İzmir'de görülen davada 13 yıl ceza almıştı. Adem Çakıcı,  amcası Alaattin Çakıcı ile mektuplaşmaları ile gündeme gelmişti. Ünlü suç örgütü lideri Çakıcı'nın yeğenine yazdığı satırlarda "Yasadışı iş yapmayın"  ifadeleri dikkat çekmişti.