G-20 zirvesi bugün Almanya’nın Baden Baden kentinde sabah saat 9.00‘da başladı. Yaklaşık iki saat süren kısa tanışma görüşmesinin ardından, Başbakan Yardımcısı Şimşek ve delegasyon temsilcileri tarihi Brenner Oteli'nde kentin 'altın defterini' imzaladı.
Zirve’de Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya temsil etti. Beş kıtadan 65 delegasyonun iki bine yakın üyesi zirveye katıldı.
Kent ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Zirveye ev sahipliği yapan Alman Maliye Bakanı Dr. Wolfgang Schaueble, delegasyon temsilcileri ve yatırımcılarla ikili görüşmelerde bulundu.
Zirve programında bugün, öğleden sonra verilen yemekten sonra sanat müzesinde renkli taşlar sergisi açılışına katılan G-20 üyeleri, kültürel ziyarette bulundu. İkinci bir müze ziyareti, akşam çekilecek hatıra ı ve Almanya’nın en büyük konser salonu ‘Festspielhaus’daki sanat programıyla zirvenin ilk günü kapanacak. 18 Mart Cumartesi günü zirve yeniden ‘Kurhaus’ salonunda devam edecek.
Alman Maliye Bakanı Dr. Wolfgang Schaueble ilk günkü kısa çalışmalardan memnun kaldığını ve yarın akşam basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.


(lı)


Görüntü Dökümü:
-Delegasyon üyeleri kentin 'altın defterini' imzalarken
-Başbakan Yard. Mehmet Şimşek imzalarken
-Alman Maliye Bakanı Dr. Wolfgang Schaueble
-Brenner Oteli
-Taş sergisi açılışı, davetliler
-Başbakan Yard. Mehmet Şimşek, Dr. Wolfgang Schaueble ile görüşüyor
-Müzede renkli taş sergisi açılışı

DHA