Birçok insan karpuzun dışarıdan bakılarak anlaşılamayacağını düşünür. Bazılarımız iser karpuza şaplak atarak o tok sesi duymaya çalışırız. Dikkat etmeniz gereken noktaları verdiğimiz tüyolar sayesinde öğrenebilirsiniz.

BEYAZ BÖLGELERE DİKKAT

Her karpuzda beyaz bir bölge mevcuttur. Bu bbölgeler karpuzun toprağa dokunan yüzüdür. Çeşitli renklerde olabilecek bu bölgenin renginin sarıya çalanlarını seçmeye dikkat edin.

KARPUZUN CİNSİYETİ OLUR MU?

karpuz


Karpuzların da cinsiyetleri olduğunu hiç düşünmediniz, değil mi? Uzun ve oval karpuzlar 'erkek', yuvarlak olanlar ise 'dişi' olarak bilinir. 'Erkek' karpuzlar sulu olurken, 'dişi' karpuzlar daha tatlı oluyor. Tercih size kalmış...

BOYUTU

karpuz

Büyük karpuz lezzetlidir algısı hepimizde oluşmuştur. Fakat önemli olan boyutu değil ağır olmasıdır. Ağır olmayan karpuzların içi geçmiş olabilir.

SAPINA BAKIN

Karpuzun sapına bakarak olgunlaşıp olgunlaşmadığı belli olur. Eğer sapı kuruysa karpuz olgundur ve alınabilir. Ancak sapı kuru değilse o karpuz erken hasat ürünü olabilir.

ÇATLAKLARA DİKKAT

karpuz2


Karpuzun çatlak kısımları örümcek ağına benzer. Karpuz yüzeyindeki kahverengi noktalar ve çizikler karpuz büyürken çiçeğinin arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini gösterir. Yine karpuzdaki minik noktalar ve benekler de iyi olduğunu gösterir.