Boeing 777, ilk seferde tahmin edileceğinin aksine bir uçak modeli değil. Uçak üreticisi Boeing’in tasarladığı çok özel bir otomobil. Bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi duran bir tasarımı var ve tamamen otonom. Yani kendi kendine gidiyor. Firma bu aracı gelecekte First Class ve Business Class müşterilerine sunmayı planlıyor. Bu sınıflardaki yolcular uçaklarından indiklerinde, onları karşılayıp VIP kapılarına götürecek araç Boeing 777 olacak.

İlgili haber: Daha akıllı arabalar üretmek için penguenler devreye girdi

Aracın ismi, 1994’de ilk kez tamamı bilgisayar üzerinde tasarlanmış uçak modelinden alınmış. Geniş iç kabine ve gelişmiş ekranlara sahip araçta, otonom olduğu için kumanda bulunmuyor. Yolcunun hangi uçuştan indiğini saptayıp ona göre kendisi havaalanı bölgeleri arasında yolculuk ediyor. Araçta çevreyi devamlı taramak ve kazalardan kaçınmak için radar, LIDAR ve çeşitli sensörler bulunacak.

sozcu-boeing-777-3Boeing 777’de şoför olmadığı için far da olmayacak, onun yerine karşısına çıkabilecek yayalar ve alan görevlilerine sinyal vermek için uyarı ışıkları yer alacak. Arabanın üzerinde özel tasarlanmış ve uzay görevlerinde test edilmiş Spectro güneş enerjisi panelleri var. Böylece gündüz ihtiyacı olan enerjiyi kendi üretiyor. Aracın elektrikli motorlara bağlı, üç parçalı patlamaz lastikleri de bulunuyor. Aracın hızlanıp yavaşladığı bilgisi, dışarıdan cantlara gömülü ışıklar ile anlaşılacak.
Konsept arabaların hepsinde olduğu gibi, fütüristik görünümlü Boeing 777’nin de ne zaman göreve alınacağı henüz belli değil.

[old_news_related_template title="Sürücüsüz FCA-Waymo minivan" desc="Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Google’ın sürücüsüz araç projesi Waymo için geliştirilen 100 adet Chrysler Pacifica Hybrid otomobilin üretimi tamamlandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/123-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/otomotiv/surucusuz-fca-waymo-minivan-1616145/"]