Müzisyen 55 yaşındaki İbrahim Bilge, beyninde önemli bir bölgede bulunan 6 cm'lik kitleyi aldırmak için ameliyata girdi. Ameliyatı, uyanık kraniotomi yöntemi ile yapan doktorlar, o sırada Bilge'nin şarkı söylemesini istedi. "Hasta müzisyen olduğu için ve hayatını böyle kazandığı için bu becerilerini ameliyatta ve ameliyat sonrasında kaybetmemesi gerekiyordu." diyen doktorlar, ameliyattan sonra da hastaya keman çaldırdılar.

 

Müzisyen İbrahim Bilge, beynindeki 6 cm'lik kitleyi aldırmak için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat olmaya karar verdi. Kemanıyla ameliyathaneye giren Bilge, ameliyat sırasında bir şarkı söyledi. İbrahim Bilge, ameliyattan çıktıktan sonra da keman çaldı.

antalya

BECERİLERİNİ KAYBETMEMESİ GEREKİYORDU

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren uzman doktorlar, hastanın müzisyen olması nedeniyle, becerilerini kaybetmemesi için bu yöntemi uyguladıklarını belirtti.

BU YÖNTEM NE ZAMAN TERCİH EDİLİYOR?

antalya

Uzmanlar, konuşmayı, el kol hareketlerini etkileyen ya da hayati önemi olan bölgelerin ameliyat edilirken bu yöntemin uygulandığını belirtiyor. Başka durumlarda, beynin sessiz bölgelerindeki veya bir komplikasyon beklenmediği bölgelerde bu yönteme gerek olmuyor.

DHA