Opera'nın Android işletim sisteminde çalışan versiyonu Opera Mini, Google Chrome tarayıcısı ile olan yarışı sürdürebilmek adına güncellenmeye devam ediyor. Yayınlanan son güncellemedeki yeni bir özellik, bugüne kadar hiçbir mobil internet tarayıcıda görülmemişti denebilir.

Galaxy S8 aksesuarları ortaya çıktı!

Download yapmak için sayısız sayfa açmaya son!
Opera Mini için yayınlanan güncelleme ile birlikte eklenen yeni algoritma sayesinde, mobil internet tarayıcı üzerinden bir şey indirmek istediğinizde karşınıza çıkan sayısız yeni sekme ve tıklanacak sonsuz bağlantı dönemi sona eriyor.

Bildiğiniz gibi genellikle mobil sitelerden bir şey indirmek istediğiniz zaman karşınıza hep bir yeni sayfa daha açılmakta. Son olduğuna inandığınız o bağlantıya tıkladığınızda karşınıza yeni bir sayfa daha gelir ve istediğiniz şeyi indirmekten vazgeçene kadar bu döngü devam eder.

Opera Mini ile birlikte artık bu dönem sona erdi. Extreme DataSaving Mode adı verilen yeni mod aktif edildiğinde, Opera Mini direkt olarak indirme sayfalarını tarayıp kendisi size bir bağlantı sunacak. Bu bağlantı ile indirmek istediğiniz şey neyse, üç beş fazladan sayfa açılmadan indirebileceksiniz.

Bu özelliğin şimdilik sayılı internet sitesinde çalıştığını da belirtmemiz gerekiyor. Ancak yapılan açıklamalara göre bu liste yakın zamanda genişlemeye devam edecek.

Opera Mini'nin bu yeni algoritması dışında bir de Facebook bildirim çubuğuna sahip olduğunu da hatırlatalım. Bu yeni alan sayesinde Facebook uygulamasına ihtiyaç duymadan haber kaynağınızı ve arkadaş listenizi takip altında tutabileceksiniz.

[old_news_related_template title="Zararlı Android uygulamaları listelendi" desc="Android platformunda yeni bir virüs tehlikesi baş gösterdi. İşte HummingWhale adlı yeni Android virüsünü barındıran uygulamaların listesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/android-zararli-yazilim.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/zararli-android-uygulamalari-listelendi-1642491/"]