Her annenin çocuğuna yedirmek istediği yegane besin sebzedir. Özellikle küçük yaşta başlayan sebze yeme alışkanlığının sağlıklı gelişime katkısı büyüktür…

Güçlü bir kemik yapısı, bağışıklık sistemi ve sağlıklı vücuda sahip olmanın yolu sağlıklı beslenmeden geçer ve sebzeler bu listenin en önemli bileşeni görevini üstlenir. Bu yüzden bebekleriniz doğru yaşa geldiğinde onlara mutlaka sebze içeren yemekler hazırlamalısınız. Küçük yaşta sebzeyle kurulan ilişkinin, ilerleyen yıllarda mutfakta harikalar yaratmanıza gerek kalmadan çocuğunuzun yemek seçmemesini sağlayacağını ve gelişimini hızlandıracağını göreceksiniz. İşte sağlıklı yemekler yapmanızı sağlayacak ve bebeğinizin küçük yaşta sebzelerle tanışmasına, doğru bir gelişim haritası izlemesine yardımcı olacak pratik tarifler. Şimdiden hepinize afiyet olsun!

4

Ispanaklı pırasalı çorba


Malzemeler: 4 adet pırasa sapı - 2 diş sarımsak - Yarım litre tavuk suyu - 2 bardak fasulye - 2 adet defne yaprağı - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 çay kaşığı kimyon - Yarım su bardağı tam buğday kuskus

Yapılışı: Tencerede zeytinyağını orta ateşte kızdırın; sonra da içine attığınız pırasayı ve sarımsağı beş dakika yağda çevirin. Daha sonra aynı tencereye tavuk suyunu, fasulyeleri, defne yapraklarını ve kimyonu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve çorba kaynama noktasına ulaştığında ocağın altını orta ateşe getirerek tencereye kuskusu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve beş dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

2

Sebzeli brokoli çorbası


Malzemeler: 1 adet ince doğranmış soğan - 2 adet patates - 5 bardak tavuk suyu - Taze brokoli - Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve ince kıyılmış soğanları bu tavada sote edin. Üzerine küp küp kestiğiniz patatesi ve tavuk suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve patatesler iyice pişene kadar 15 dakika pişirin. Su kaynayınca ateşi kısın. Bu sırada ayırdığınız brokolinin saplarını temizleyin ve buharda pişirin. Pişirdiğiniz brokoliyi çorbaya ekleyin. Çorbanın yarısını püre haline getirin ve tencereye ekleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra da tencereyi ateşten alın ve üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyin.

53

Havuçlu kereviz çorbası


Malzemeler: 1 adet soğan - 1 adet havuç - 1 adet kereviz sapı - 2 su bardağı sebze suyu - 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Tencerede zeytinyağını kızdırın, sonra da içine soğanları atın ve soteleyin. Beş dakika sonra da tencereye havuçları ve kereviz sapını ekleyip pişirmeye devam edin. Bu sırada tencerenin içerisindeki malzemeleri karıştırmayı unutmayın. Havuçlar yumuşamaya başladığında sebze suyunu tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ateşi kısın, kapağı kapatın ve 15 dakika çorbayı demlenmeye bırakın.  Daha sonra ateşten alın.