“Üç maymunu oynayan FETÖ’cüler acı sondan kurtulamayacaktır...” diye umut yükselten sözlerin üzerinden  ancak 24 saat geçti ki, dün sabah Başbakanlık Yüksek Müşaviri Birol Erdem, FETÖ suçlamasıyla gözaltına alındı.
Dibine kadar gelmişler.
Altına yuvalanmışlar.
Görmedim.
Duymadım.
Söylemedim.
Üç maymundan öteler.
Kuzu postu içinde kurt.
Darbe davaları başladı taktik geliştirdiler. Ağızdan dolma tüfek gibi hepsi aynı laflarla savunma yapıyor. Önce inkar ettiler, şimdi darbe yapmadık, emir komutaya uyduk demekteler. Darbe girişimi gecesi telsiz konuşmaları kayıtlarına ismi ve sesiyle girmiş:  Jandarmanın etrafını saran polis araçlarını vurun.  Direkt vurun. 4 araç varsa dördünü de vurun. O Kobra aracını da vurun... Konya yolundan gelen araçları da durdurun, onları da vurun...
Bu emirleri vermiş.
Mahkemede inkar ediyor.
Ben değilim, benim sesim değil demekteler. Darbeciliği dinle, ayetle, önde gelen sahabe isimleriyle kutsallık çanağına yerleştirmişler. İkiyüzlüler.  Balyoz-Ergenekon kumpaslarında ne yılan olduklarını da gösterdiler. Bu kumpasların arkasında Batı’nın olduğu şimdilerde daha net ortaya çıkıyor. Fetullahçılar, 15 yıl beraber, birlikte, iç içe, tam bir dayanışma içinde oldukları Tayyip Erdoğan’ı ve kadrosunu devirmek için Batı’nın aleti olmayı kabul ettiler.
Üç maymun hafif kalır.
Şeytanı, iblisi örnek almışlar.
Devletin her yerindeler.
Bunlar nasıl temizlenecekler?
Kaç yılda temizlenecekler?

*  *  *

Muzla besle maymunu.
Gelsin oysun altını.
Yapsın sana darbeyi.
Kim besledi bu maymunu?
Fetullahçıların Abant Toplantıları başladığında aralarına bugünkü iktidar partisinin önde gelenlerini, o dönemin en keskin para sevici Atatürkçülerini, liberallerini, eski solcuları da çağırıyorlardı. Abant toplantılarına katılanlara içi dolar dolu zarflar verildiği de yazılıp çiziliyordu. Cumhuriyet Gazetesi iddianamesinde şu bilgiler yer alıyor: Abant Platformu toplantılarına AKP’li Bakan Ali Babacan, AKP’li Burhan Kuzu, Fehmi Koru  (SÖZCÜ’ye iftira atan) Hüseyin Gülerce (Fetullahçılıktan son anda dönüp iktidara yanaşan)  TBMM Başkan vekili AKP’li Naci Bostancı, AKP Milletvekili Yasin Aktay, AKP’li Bakan Sadullah Ergin, şimdiki Başbakan Yardımcısı AKP’li Numan Kurtulmuş, TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Bakanı AKP’li Reşat Petek, AKP Milletvekili Mehmet Metiner katılmışlar, destek vermişler, omuz vermişler, yüreklendirmişler, teşvik etmişler.  Abant Platformu 2009 yılı toplantısının açılış konuşmasını dönemin başbakan yardımcısı Bülent Arınç yapıyor.  Toplantının “Hukuki Çevre ” başlıklı oturumunun konuşmacıları arasında şimdi TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı (AKP’li)  Mustafa Şentop, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP’li Ahmet İyimaya yer alıyor. Gece olunca da sazlı-sözlü birlikte eğeleniyorlar. Aynı toplantıya katılanlardan şimdinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın ile ilgili Yeni Şafak’taki yazısında  AKP Milletvekili  Yasin Aktay şunları yazmıştı: “Saz olunca, gecenin solisti İbrahim Kalın oldu. Khanzad Otel’in asma katında Ali Bulaç, Haşim Haşimi, İhsan Sürreyya Sırma, Altan Tan, Sadık Yalsızuçanlar’la birlikte Harun Tokat’ın motivasyon taktikleriyle gece yarısına kadar Türkçe ve Kürtçe türküler söyledik”

*  *  *

Dünün Abant şarkıcısı İbrahim Kalın.
Bugün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı.
Nasıl temizlenecekler?
Kimlerle temizlenecekler?
Bize inanacağımız umutlar verin de görelim, üzerinde konuşalım, yazalım. Maymunları siz devlet muzu ile beslediniz. Darbe yapmaya kalktılar. Şimdi onları temizlik  reçeteniz nedir? Nurculuğun yerine Nakşibendilik geçirerek mi temizlik yapacaksınız? Size nasıl inanalım?