Son dönemde koşu sporunda başta Adidas, Nike, Reebok, Puma ve New Balance olmak üzere birçok marka yeni teknolojilerini tanıtıyor. Buna en son eklenen inovatif gelişme ise React teknolojisi. Bugün İngiltere'nin başkenti Londra başta olmak üzere farklı ülkelerde yeni model ayakkabısını lanse eden Nike, Epic React ile farklı ihtiyaçlara cevap vermeyi hedefliyor.

kosular1

Resmi olarak Türkiye'de 22 Şubat'ta piyasaya çıkması beklenen ayakkabı yeni teknolojiyle darbeyi yumuşatmayı ve koşunun sonuna dek enerji tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Lansmanda, hafifiliği ve yıpranmaya karşı dayanıklı yapısyla tanıtılan ayakkabının Flyknit gövde teknolojisi sayesinde ayakların farklı noktalarında destek ve esneklik sağlayabildiği açıklandı.

ayakakb

Dışarıdan bakıldığında, benzer markalar gibi tabana ağırlık veren marka, orta tabanı üst çizgisi boyunca topuğun ötesine uzatarak yastıklama yaratıyor. Tabanda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise herhangi bir tutkal ya da bağlayıcı olmadan köpüklerin bir araya getirilerek bilgisayar tabanlı bir tasarım kullanılması.