Geçtiğimiz hafta Yunanistan Savunma Bakanı'nın Kardak Adası'na gitme çabası, Türk Sahil Güvenlik botları tarafından engellenmiş ve bu gelişme Ankara-Atina hattında gerilime sebep olmuştu. Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Yunanistan'ı eleştirmişti.

[old_news_related_template title="Kardak'ta sıcak gelişme! Yunan Bakan adaya yaklaştırılmadı" desc="Yunanistan'da Türkiye arasında krize neden olan Kardak Adası yakınlarında yine sıcak saatler yaşanıyor. Türk Sahil Güvenlik botları, adaya yaklaşmak isteyen Yunanistan Savunma Bakanı'na izin vermedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/kardak8802.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kardakta-sicak-gelisme-yunan-bakan-adaya-yaklastirilmadi-2192736/"]

Yunanistan'ı sert bir dille eleştiren Bulut'a yanıt Atina'dan geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexandros Gennimatas açıklamalarda bulundu. Gennimatas, "Bulut, yaptığı açıklamaların iki ülke ilişkilerinin iyileştirilmesine katkıda bulunmuyor" dedi. Yapılan açıklamada, Bulut'un açıklamalarının Avrupa siyasi kültürüne çok yabancı olduğu belirtildi.

Bulut geçtiğimiz hafta TRT'ye açıklamalarda bulunmuş ve "Ege'deki Kardak Adası'na adım atacak herhangi bir başbakan yetkilisi ya da herhangi bir bakanın kollarını bacaklarını kırarız" demişti.

KARDAK'TA YAŞANAN GERİLİM KAMERALARA BÖYLE YANSIMIŞTI