Hacı adaylarının gözü kulağı hac kurası sonuçlarında. Hac kurası ne zaman çekilecek ve sonuçlar hacı adayları tarafından ne zaman öğrenilecek? Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları sabırsızlıkla hac kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilgisini nasıl edineceği konusunda araştırmalarını sürdürüyor. İslam dininin temel ibadetlerinden olan hac ibadeti hakkında çekiliş detayları...

HAC KURLARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK? İŞTE ÇEKİLİŞ TARİHİ...

Hacı adaylarının büyük bir heyecanla beklediği hac kuraları çekilişi bu sene 1 Şubat Perşembe saat 11.00'de diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda yapılacak. Hac kurası bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık olarak yapılacak. Hac kuraları çekilişi her sene şubat ayında gerçekleştiriliyor.

hac kuraları ne zaman

GEÇEN SENE 2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ BAŞVURMUŞTU

Kutsal topraklara gidebilmek için geçtiğimiz yıl eski başvurularla birlikte toplam başvuru yapan vatandaşların sayısı 2 milyonu aşmıştı. Bu yıl bu sayının daha fazla olması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 yılında Suudi yetkililerle imzaladığı protokolle birlikte ülkemizden kutsal topraklara gidecek kişi sayısı 80 bine çıkarılmıştı.

DİYANET SİTESİNDE HAC KURALARI HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMA…

1- 2018 yılında hacca gitmek üzere “İlk Defa Kayıt” yaptıracakların ilgili bankalara (21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında) 20 TL. önkayıt ücreti yatırmış olması gerekmektedir.

2- 2017 yılında kuraya girip hacca gidemeyenlerin Kayıtları Başkanlık tarafından Otomatik yenilenmiştir.

3- Kayıtları Başkanlıkça yenilenenler; Hac Konaklama türü, Kayıtlı olduğu İl ve ilçesini, İletişim bilgileri ile Kur'a birliktelik işlemlerinde değişiklik yapmak istedikleri taktirde bu işlemlerini 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Müftülüklerden yaptıracaklardır.

4- Kur'a çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşlarımızın, “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgeleri cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerinden, özellikle cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

5- 2018 yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme ile ilgili detaylı bilgiye http://hac.diyanet.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.