Türkiye'nin AİHM'de iki işkence davasından mahkumiyet almasına neden olan Sedat Selim Ay'ın, terörden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına getirilmesi, AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da gündeme taşındı. İçişleri Bakanı Şahin, Ay’a yönelik eleştirilere yine bildik yanıtı verdi. Üstelik, Ay’ın AİHM’de beraat ettiğini iddia etti.

AİHM'deki iki işkence vakasında Türkiye'nin mahkum olmasına neden olan Sedat Selim Ay'ın terfisi AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda da tartışıldı.

‘NASIL BU GÖREVE ATADINIZ?’

MKYK Üyesi Ayşe Böhürler ve Ayşenur Bahçekapılı konuyu gündeme getirdi. Edinilen bilgilere göre Böhürler, "Hakkında böyle iddalar olan bir kişiyi nasıl bu göreve atadınız?" sorusunu yöneltti, İçişleri Bakanı'ndan açıklama istedi.

AY’DAN ÖRGÜT RAHATSIZMIŞ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise atamayı anlattı, eleştirilerin nedenini terör örgütünün rahatsız olmasına bağladı. Bu konuda Başbakan Erdoğan'ın da devreye girdiği ve Şahin'nin açıklamaları doğrultusunda görüş bildirdiği öğrenildi.

MKYK'da, Ay'ın 9 yıldan beri, emniyet müdür yardımcılığı yaptığı ifade edildi, sadece görev alanının değiştiğine dikkat çekildi. Rahatsızlığın da bu nedenden kaynaklandığı öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YANLIŞ BİLİYOR

Edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanı Şahin toplantıda, "İşkence gördüğü iddia edilen kişi 12 yıl önce dava açmış ve dava sonuçlanmış, Ay beraat etmiş. Konu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de taşınmış Ay burada da beraat etmiş" dedi.

BAKANDAN İLGİNÇ TEPKİ

Şahin, Böhürler'in bu konuda soru sormasına da ilginç bir tepki gösterdi. Bakan Şahin'in, "Keşke neden görevlendirdiniz sorusu yerine, görevlendirdiniz mi diye sorsaydınız " dediği öğrenildi.