Muammer Güler (21 Mart 1949, Mardin) İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Güler, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

İlk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balıkesir'de maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak başladı. Sırasıyla Çal İlçesi kaymakam vekilliği, Pehlivanköy, Horasan kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü’ne atandı. İçişleri Bakanlığı’nda şube müdürü, daire başkanı, personel genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü’nde bulundu.

Personel Genel Müdürü iken 29 Ocak 1992 tarihinde Niğde Valiliği’ne atandı. Daha sonra 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiliği'ne ve 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiliği'ne atandı. 30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atanarak 17 Şubat 2003 tarihinde görevine başladı. 12 Mayıs 2010 Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atandı. 7 Mart 2011 tarihi itibariyle AKP'den milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa etmiştir.


VALİ, MÜSTEŞAR, ŞİMDİ DE BAKAN

AKP Mardin Milletvekili Muammer Güler, valilik ve müsteşarlığın ardından, şimdi de İçişleri Bakanı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Muammer Güler, kamuoyunun İstanbul Valisi olarak yakından tanıdığı bir isimdi. İçişleri Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürlüğü'de yapan Güler, Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun Valiliklerinin ardından 2003 yılında İstanbul Valiliğine atandı.

Buradaki görevinin ardından adı KKTC Büyükelçiliği için geçen, ancak daha sonra kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın ilk müsteşarı olarak atanan Güler, son seçimlerde TBMM'ye girdi. TBMM'de İçişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Güler, şimdi de İçişleri Bakanı.







24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapmış ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir.

Matematik Öğretmeni Neval Hanımla 1977 yılında evlenmiştir. Güler çiftinin Barış ve Burcu adlarında iki çocuğu bulunmaktadır.

ŞERİAT ÇIKIŞIYLA HATIRLANIYOR
Güler, İstanbul Valiliği sırasında İstanbul Boğaz'ında aşırı gürültü sebebi ile kapatılan eğlence yerlerinden bahsederken, "şeriatın kestiği parmak acımaz" çıkışında bulundu. Güler, Gazeteci Hrant Dink öldürüldüğünde İstanbul Valiliği görevindeydi.

İDRİS NAİM ŞAHİN'İN GAFLARI

İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı görevi boyunca hep gaflarıyla konuşuldu, hep gaflarıyla anıldı. İşte İdris Naim Şahin'in gaflarından bazıları:

BAKAN ŞAHİN'İN MATEMATİK HESABI: 1 NEDEN BÜYÜK?



YANSIMASINI KENDİSİ ZANNETTİ



ŞİİR GECESİNİ MÜSAMEREYE ÇEVİRDİ



BAKAN'DAN ÖĞRENCİYE: SEN BİZİM BİBER GAZI İŞLERİNDEN ANLARSIN



ŞEHİTLİK DE GAZİLİK DE NASİP İŞİ



SIRRI SÜREYYA'DAN İDRİS NAİM ŞAHİN'E ŞİİR: GURBANAM KALIN KAŞINA