AMK'dan Ersoy Özdem'in haberine göre; Alexander Büttner Beşiktaş’a çok yakın… Siyah-beyazlı kulüp, geçtiğimiz hafta menajerler aracılığıyla önerilen Manchester United’ın sol beki ile bugün masaya oturacak. Slaven Bilic, genç futbolcunun kasetlerini izlemiş ve transfere onay vermişti. İkinci başkan Ahmet Nur Çebi ve futbol direktörü Önder Özen de Hollandalı yıldızın menajerini İstanbul’a çağırmıştı. Bugün İstanbul’da olacak Büttner’in menajeri ile masaya oturacak olan Çebi, 24 yaşındaki oyuncuyla anlaşma zemini arayacak. Başiktaş yıldız sol beke yıllık 900 bin euro garanti ve para ve maç başı 12 bin euro teklif etmeyi planlıyor. Görüşmeden sonuç çıkması halinde Manchester United ile yapılan 1 yıllık kiralama görüşmeleri son aşamaya taşınacak.

MANU 6 MİLYON'A ALDI

2002’de başladığı altyapı kariyerinde sırasıyla VV Doetinchem, Ajax ve Vitesse formaları giyen Büttner, 2008 yılında Vitesse kulübünde profesyonel kariyerine başladı. 2012 Mayıs’ında 6 milyon euro karşılığında ManU’ya transfer olan 24 yaşındaki oyuncu, geçen sezon ‘Kırmızı Şeytanlar’da fazla forma şansı bulamadı ve 13 maçta oynayıp 2 gol kaydetti.

900 bin euro garanti para önerilecek yıldız futbolcu teklifi kabul ederse M.United ile kiralama aşamasına hız verilecek.