Mobil teknoloji, Sanskritçe yazılan tarihin en eski cinsel kılavuzu Kama Sutra’yı akıllı telefon ve tabletlerin ekranına getiriyor. Çiftler, uygulama sayesinde birbirinden farklı erotik pozları 3 boyutlu olarak görebilecek.

‘Kama Xcitra’ adındaki uygulama, içerdiği tüm pozisyonları her açıdan inceleme fırsatını sunuyor. Bedava olan uygulama, iki bin yıllık olduğuna inanılan Hint-Aryan dil ailesine ait Sanskritçe’den çevrilmiş İngilizce metinler içeriyor.

Guardian gazetesinin haberine göre, uygulamanın geliştiricileri kullanıcıların Kama Sutra’da uzmanlaşacağını ve birbirlerine hiç olmadığı kadar yaklaşacaklarını öne sürüyor.

İngiltere’nin en büyük erotik yayımcısı olan Xcite Books’un yönetim müdürü Hazel Cushion, “İki bin yıldır çiftler Kama Sutra’ya başvurdu. Uygulama sayesinde Prone Tiger, Catherine Wheel veya Peg gibi zor pozisyonları yapmak da kolaylaşacak” dedi.

Kullanıcılar, 69 pozisyonu incelerken simülasyondaki modellerin cilt ve saç rengini, hatta yüz ifadelerini de değiştirebilecek. İlk olarak 1883 yılında Viktorya Dönemi’nde kaşif Richard Burton tarafından İngilizce’ye çevrilen Kama Sutra, tarihin ilk cinsel kılavuzu olarak kabul ediliyor.