sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

19 yaşındaki Hannah Norman adlı genç kız, İngiliz iklimine güvenemediği için tenini bronzlaştırıcılar ve solyaryum sayesinde korumak zorunda olduğunu düşünüyor.

4 FARKLI GÜZELLİK SALONUNA GİDİYOR

Her gün uyunır uyanmaz bronzlaştırıcı krem uygulayan Norman, legal limiti 15 dakika olan solaryum seanslarını yetersiz bulduğu için 4 farklı güzellik salonuna gidiyor.

Bir giyim mağazasında part-time çalışan genç kadın, solaryumda geçirdiği 40 dakikayı yeterli bulmadığı için iş çıkışı eve gidip bronzlaştırıcı spreyle bronz tenini tazeliyor.

'YETERİNCE BRONZ OLMAZSAM KENDİME GÜVENİM AZALIYOR'

Bu ritüele 14 yaşında başladığını anlatan Norman, "Bronz kalabilmek için her gün 3 veya 4 farklı solaryum salonuna gidiyorum" diyor.

Bazı salonlara çok sık gittiği için indirim aldığını söyleyen Norman, bu rutininin dışına çıktığında ise huzursuz olduğunu ve özgüveninin azaldığını söylüyor.

'BRONZ BİRİNİ GÖRDÜĞÜMDE KISKANIYORUM'

"Benden daha bronz birini gördüğüm an onları kıskanmaya başlıyorum" diyen genç kadın, ne kadar bronz olursa özgüveninin o kadar yükseldiğini sölüyor.

Birçok insanın kendisiyle dalga geçmesine rağmen halinden memnun olan Hannah, "İnsanlar benle dalga geçiyor, ama ben bundan rahatsız olmuyorum. Benle dalga geçmeleri bir başkasını rahat bıraktıkları anlamına geliyor" şeklinde konuşuyor.

Ailesiyle yaşayan genç kadın, ayda yaklaşık olarak 5,500 TL kazanan Hannah, annesine 750 TL kira yardımı yapıyor. Hannah maaşının 3,800 TL'sini ise bronzlaşmaya harcıyor.