Strasburg’daki mahkeme, Lambert’in anne ve babasının Danıştay’ın kararına itirazını haklı buldu.

Fransa’da yüksek mahkeme, altı yıldır yaşam ünitesine bağlı halde bulunan Lambert’in eşinin ve kardeşinin talebini değerlendirerek ötenazinin uygulanmasına onay vermişti.

39 yaşındaki Vincent Lambert’in koyu Katolik olduğu belirtilen anne babası ise çocuklarının tekrar yaşam ünitesine bağlanması için hukuki mücadele yolunu seçti.

Doktorları, 2008 yılında geçirdiği motorsiklet kazası sonucunda felç olarak bitkisel hayata giren Lambert’in beyin fonksiyonlarının da tamamen durduğunu açıklamıştı.


DAHA ÖNCE DE FİŞİ ÇEKİLMİŞTİ
Doktor Eric Kariger'nin başında bulunduğu ekip, 2013 yılının başlarında Vincent Lambert'e verilen beslenme ve solunum desteğinin aşamalı olarak kesilerek Leonetti Yasası'nın uygulanması yönünde görüş bildirmiş, Lambert'in eşi ve bazı yakınları da bu görüşe onay vermişti. Lambert'e verilen beslenme ve solunum desteği 31 gün boyunca yavaş yavaş azaltılmış ancak 11 Mart 2013'te Lambert'in anne ve babası konuyla ilgili tam olarak bilgilendirilmedikleri gerekçesiyle işlemin durdurulması yönünde karar çıkartmıştı.

Fransız kamuoyu, bu sıradışı davanın önümüzdeki günlerde yeni gelişmelere sahne olacağını aktarıyor. AİHM'in karar vermesinin ise aylar sürebileceği konuşuluyor.