Ali GÜLEN /FRANKFURT

Almanya'da iktidar partisi olan Hıristiyan Demokrat ve Birlik Partileri'nin Meclis Grup Başkanı CDU'lu Volker Kauder, Almanya'nın Kürtler'i silahlandırmasının PKK'yı kapsamasını istedi.
Spiegel Online'nın sorularını yanıtlayan Kauder, "Türkiye'nin PKK ile olan sorununu biliyorum. Ama IŞİD'in ilerleyişine karşı bir çözüm olabilir. Diğer grupları da, bir şekilde bunlara karşı kollamalıyız. Bu tabii ki, Türkiye'ye karşı değil, IŞİD'e karşı. Aynı şey PKK için de geçerli. Tabii silahlandırma bazı riskler de taşır, yüzde 100 güvenlik yoktur. Orada mı kalır, başka yere mi gider bilinmeyebilir. Ama IŞİD durdurulamazsa bu daha büyük tehlike olur" dedi.
Kauder, "Ama PKK, Avrupa'da bir terör organizasyonu" şeklindeki uyarıya da, "Tüm taraflar, Türkiye bile artık bir barış süreci yürütüyor. Daha çok taraf kazanmalıyız. Asıl büyük tehlike insanlık dışı IŞİD- teröristleri" dedi.

YEŞİLLER KARŞI ÇIKTI

Kauder, IŞİD'e karşı Türkiye'nin sınırlarını tam kontrol etmediği ve buna karşılık PKK'yı bombaladığını belirterek, bunun da kabul edilemez olduğunu savundu.
Kauder'in bu sözlerine, Yeşiller karşı çıktı. Yeşiller Meclis Grup Başkanı Volker Beck, "Bu çok şaşırtıcı bir açıklama. Terör örgütünün silahlandırılmasından söz ediyorlar. Çok absürd. Ayrıca, bir terör örgütüne silah göndermek de, bizim yasalarımıza göre suçtur" dedi.