ABD'nin siber suçlarla başı dertte. Ancak bu seferki biraz farklı.

FBI'ın istihdam istihdam politikası gereği marijuana da dahil uyuşturucu madde kullanan kişiler işe alınmıyor. Ancak hackerler arasında başta esrar olmak üzere uyuşturucu kullanımının yaygın olması FBI'nin işini zorlaştırıyor.

"EN AZ 3 YIL UYUŞTURUCU KULLANMAMIŞ OLMALI"
FBI, işe alacağı kişilerde "en az 3 yıl uyuşturucu madde kullanmamış olma" şartı arıyor.

İşe alım politikasını esnetmeyi düşünen FBI'da, şu an 2 bin açık pozisyon bulunuyor. FBI Müdürü James B. Comey, pazartesi günü katıldığı bir konferansta siber suçlarla ilgili istihdam güçlendirmesi yapılması gerektiğini ancak görüşmeye gelen adayların iş görüşmesinde dahi esrar içmek istediklerini belirtti.

KURAL ESNETİLEBİLİR
Comey, konferansta kendisine yöneltilen bir soru üzerine, bu kurala uymayan adaylara da işe başvurma tavsiyesinde bulundu. Comey'in bu çıkışı, uyuşturucu kullanımı kriterin esnetilebileceği yorumlarına neden oldu.

ÇİN 'RESMEN' SALDIRDI
ABD Adalet Bakanlığı, 5 Çinli görevliyi güneş enerjisi, nükleer reaktör inşası ve çelik sanayilerinde faaliyet gösteren 6 Amerikan firmasına karşı siber casusluk yoluyla ticari sırları ele geçirme iddiasıyla suçlamıştı. ABD böylelikle Çin'e yönelik siber casusluk iddiasını ilk defa kamuya açık olarak dile getirmiş oldu.

SON OPERASYONDA 100 HACKER YAKALANDI
Geçtiğimiz günlerde de FBI, dünya çapında gerçekleştirilen sayısız siber saldırının ardından harekete geçip bilgisayarların uzaktan kontrolünü sağlayan Blackshades isimli zararlı yazılımı kullananlara yönelik operasyon düzenledi. Yazılımı kullanan yaklaşık 100 kişi tutuklandı. Hackerların tutuklanması için ABD, Kanada, Fransa, İngiltere, Belçika, İtalya, Almanya, Hırvatistan, Avusturya, Moldovya, Finlandiya ve Çin'de eş zamanlı baskınlar düzenlendi.