IŞİD militanı CNN'e bağlandı

CNN’e canlı bağlanan ve IŞİD militanı olduklarını söyleyen iki İngiliz vatandaşı, gazeteci James Foley’in öldürülmesini onayladıklarını ve benzer bir şekilde Batılı bir gazeteci ya da bir askeri infaz etmeye her an hazır olduklarını söyledi.

'KUTSAL GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ'

Yayına yüzlerini gizleyen siyah kar maskeleri ile çıkan militanlar Foley’in başı kesilerek öldürülmesinin “ABD’nin İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı işlediği suçlara verilmiş doğrudan ve haklı bir yanıt olduğunu” iddia etti ve “Ellerinin bu kutsal işi yapmaya hazır olduğunu” söyledi.

'İNGİLTERE'DE EYLEMLERE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ'

Yayında Ebu Enver ve Emu Bekir isimlerini kullanan militanlar İngiltere’ye dönüp terör eylemlerinde bulunmak istediklerini de belirtti.

'İNGİLTERE İSLAMİ KONSEYİ'Nİ TANIMIYORUZ'

Ebu Envar, İngiltere İslami Konseyi’nin Irak’ta ve Suriye’de savaşan İngiliz Müslümanları kınadığının hatırlatılması üzerine “İngiltere İslami Konseyi’ni kesinlikle tanımadığını çünkü bu konseyin üyelerinin Müslüman değil, dininden dönmüş insanlar olduğunu” söyledi.

Enver “Onlar yıllardır İngiliz hükümeti ile birlikte İslam karşıtı bir savaş veriyorlar. Genç erkeklerin Suriye’ye, Irak’a, Afganistan’a gitmesine engel olmaya çalışıyor, radikalleşme karşıtı projelerde yer alıyorlar. Bu nedenle onların bütün bunları kınaması beni şaşırtmıyor” dedi.