Saygı Öztürk - Sözcü

CHP’li Çıray’ın indirilen bayrak ve Atatürk büstleriyle ilgili sorusuna Genelkurmay Başkanlığı bu yanıtı verdi. Ancak bazı sorulara sessiz kalındı.

Güneydoğu Bölgesi’nin bazı il ve ilçelerinde bayrağımız ve Atatürk heykellerine saldırılar devam ediyor. Polis bölgesinde yaşanan birçok olay “çözüm sürecine zarar verilmemesi” gerekçe gösterilip açıklanmıyor. Genelkurmay Başkanlığı ise birliklerinden kendilerine ulaşan bilgileri kendisine ait internet sitesinde yayımlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, bayrağımız ile Atatürk büst ve heykellerine yapılan saldırıları kamuoyundan gizliyor. Yaşanan birçok olayın, Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına girmediği de iddia edilenler arasında. Peki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında devamlı dile getirdiği ‘Yeni Türkiye’de kaç Türk Bayrağı indirildi ve yakıldı? Kaç Atatürk büstüne saldırı yapıldı?

TSK, VAHİM TABLOYU AÇIKLADI

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray’ın konuyla ilgili sorusuna Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen cevapta şöyle denildi: “18 Kasım 2014 tarihine kadar Türk Bayrağı’na 51 saldırı olmuş, 59 Atatürk büstü ise kırılmış, alınmıştır.”
Ancak bir de yanıt verilmeyen sorular vardı. CHP’li Çıray önergesinde, Güneydoğu’da yaşanan olaylara örnekler verdi ve yaşananlara sessiz kalındığını öne sürdü. Genelkurmay’ın cevaplamadığı sorular ise şöyle oldu:
-AKP’nin ‘açılım projesi’, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını kullanmaktan vazgeçeceğine dair taahhütler üzerine mi oturtulmuştur? Bu taahhütleri kim ne zaman vermiştir?

-Egemenlik kaybına neden olan politikalarınızın anayasal ve yasal dayanakları nedir? Böyle bir dayanak yoksa hükümetiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını kullanmasına engel olma yoluyla vatana ihanet suçunu işlemiş olmuyor mu?

-Bu olaylara gerekli müdahaleleri yapmayan yerel idari, adli ve güvenlik kurumlarının yetkilileri de, kendilerine bu doğrultuda davranmaları yönünde resmi hükümet talimatı ve emri verilmemişse bu çok ciddi suçun sorumluları haline gelmiş olmuyorlar mı?