ASUMAN ARANCA/SÖZCÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, çalışma ofisine “böcek” tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 11 emniyet mensubu gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah saat 06.00′da Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Karabük ve Yozgat’ta eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltı listesinde TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da olduğu öğrenildi. Palaz'ın telefonlarına da ulaşılamadı.

"BÖCEK RAPORUNDA TAHRİFAT YAPMAMI İSTEDİLER"

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın 24 yıldır sürdürdüğü görevine şubat ayında son verilmişti. Palaz, görevine son verilmesinin ardından bir açıklama yapmış ve “Biz ne dersek o” “Biat etmezsen sonun böyle olur” tarzı tehdit ve intikam cümlelerine maruz kaldım. Tamamen Bilimsel eksenden kopuk ve etik dışı bu yaklaşımlar, istenilen şeyin “Kukla Bilim Adamı” olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Başbakanın ofisinde bulunan böcekle ilgili raporda tahrifat yapmam istendi.” demişti.