Sozcu.com.tr

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik bugün gündeme ilişkin sert açıklamalarda bulundu. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na yüklenen Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk operasyonuyla ilgili yorumlarını da değerlendirdi ve "Birinin rüşvet aldığı tespit edilirse hep birlikte ona hırsız diyeceğiz. Ortada bazı dedikodular varken, 8 küsür milyon üyesi olan, 21,5 milyon oy almış, bir teşkilatı olan bütün mensuplarını siz hangi hakla bu şekilde itham edersiniz? Ben size çok açık bir şey söyleyeyim. Ben başta olmak üzere, biz bir siyasi hata yaparsak biz bunun bedelini öderiz. Bir AK Partili suç işlerse, er yada geç, hukuka bunun hesabını verecek. Ve sayın Başbakan’a, Kılıçdaroğlu utanmadan diyor ki, yolsuzlukları ve rüşveti müdafaa ediyor dedi. Başbakan dedi ki, evladım olsa affetmem, biz pisliğin üzerine oturmayız dedi. Defalarca söyledi." dedi.



“BAŞBAKAN’IN MAL VARLIĞI BİLGİSİ SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR”

Çelik, Başbakan Erdoğan'ın mal varlığıyla ilgili de, "Hemen başbakanlığın sitesine girin, başbakan bölümünü tıklayın, özgeçmişinin altına koymuş, sürekli güncelleniyor. Başbakan, başbakan olduğundan beri burada var. Efendim, AK Partililer mal beyanlarını veriyorlar mı? Her milletvekili TBMM’ye verir. Biz getirip de sana ibrazda bulunmak zorunda değiliz. Halkta öğrenebilir, bütün halka çağrıda bulunuyorum. Özgeçmiş bölümüne bakın altta göreceksiniz." dedi.

Ancak Çelik'in dediği şekilde Başbakanlğın internet sitesine giren ve Erdoğan'ın mal varlığına bakmak isteyenler, en son 2011 yılında güncellenmiş olan rakamlarla karşılaştı.

Başbakanlığın resmi internet sitesinde yer alan, Erdoğan'ın mal beyanı şöyle: