Çelik Türkiye barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun 'Ben profesyonel hiçbir siyasetçiye güvenmem' sözlerini sert şekilde eleştirerek 'Kibir profiliyle karşı karşıyayız' dedi. Çelik, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu babası olarak gördüğü dedesi Turhan Feyzioğlu üzerinden eleştirerek 'Sayın Feyzioğlu’nun siyaset kurumuna sıcak bakmamasında, merhum babası Turhan Feyzioğlu'nun siyaseten hüsrana uğramasının katkısı olabilir' dedi.

İşte konuşmasından satır başları:

Sayın Başbakan Barolar Birliği Başkanı’na yeniden yargılamaya sıcak baktığınım ifade etmiştir.

Yeniden yargılama, Ergenekon terör örgütünü yok sayma anlamına gelmiyor. Balyoz eylem planını yok sayma anlamına asla gelmiyor. Bunları görmemezlikten gelmek, milli iradeye kast eden bu hususları göz ardı edelim anlamına gelmiyor. Bana da sayın Başbakan’a da özellikle daha alt rütbelerdeki bazı insanların gelen mektupları var. bu davalardan yargılanan insanların uzaktan yakından, diyelim ki Balyoz eylem planıyla mağdur edildiklerini anlatıyorlar, bir çok şey söylüyorlar.



Peki kulağımızı tıkamamız gereken bir mesele midir? Tabi ki de değildir. Bu insanlar anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulundular. Birileri onunla ilgili delil üretmişse bu zaten insan haklarına kasttır.
Sayın Başbakanımız yeniden yargılamaya sıcak bakıyorum derken, bu konuda hala bir eksiklik varsa, bir engel varsa, adalet bakanımıza bir talimat vermiştir, bu konuda bir çalışma yapın demiştir. Bu arada barolar birliği başkanı da, sizin de bir katkınız olursa adalet bakanlığıyla temas halinde siz de katkınızı verin demiştir sayın Başbakan.

FEYZİOĞLU ŞOV YAPIYOR

Adalet sistemi üç ayaktan oluşur. İddia, muhakeme bir de savunma. Keşke Türkiye’nin önündeki her hukuk meselesinde, barolar, barolar birliği, yapıcı katkılar vermek istese, eleştirilerini ortaya koysalar, biz bundan memnuniyet duyarız. Henüz çalışma bitirilmemiştir, ne getirir ne götürür ortaya çıkmamıştır. Bununla ilgili nihai hüküm verilmeden, barolar birliği başkanı kendini yürütmenin yerine koyarak, kamuoyunda, tutuklu olan insanlar nezdinde büyük bir beklenti oluşturmuştur. Şov yapmaya devam ediyor.

Başbakan, Barolar Birliği Başkanı'na da gerekli desteği verin demiştir. Keşke her zaman yapıcı eleştirilerini ortaya koysalar.Adalet Bakanlığı tarafından kapsamlı bir çalışma yapmamıştır. Bir televizyon porgramına katılmış seyrettim siyasetçilere güvenmiyorum diyor. Feyzioğlu'nun siyasete sıcak bakmamasının sebebi babasının sürekli başarısız olmasından kaynaklı heralde. Sayın Feyzioğlu siz böyle kimseye fayda sağlayamazsınız.Yapıcı adımlarla gelirse her zaman kapımız açıktır.



Bir insanın aleyhinde delil üretildiği ortaya çıkmışsa iade-i muhakame olmalı. Feyzioğlu beni bağışlasın ama bu yol çıkmaz yoldur.

Sivil mahkemeler biliyorsunuz görevsizlik kararı verdiler. Askeri mahkeme de yargılandı. Bir hata var diyorlar 'kaçınılmaz bir hata'. Legal ya da illegal yollardan rızkını kazanmaya çalışan bu insanlara biz maddi tazminat verdik. Ancak örgüt ve BDP araya girdiği için parayı almadılar.

Bu karar nihai bir karar değildir. Bugün çıkan karar benim vicdanımı tatmin etmedi.

Kılıçdaroğlu Sayın Başbakan'a çağrıda bulunuyor. Gel şunları yapalım diyor bu güzel ama arkasından diyor ki senin iki elinde Müslümanların kanı var. Sen o zaman böyle birini işbirliğine çağırıyorsun.

Sen Sayın Başbakan'ı ve Bakanlar Kurulu'nu çete ve çete reisine benzetiyorsun. Bu nasıl bir ahlaktır. Bunu yakıştırıyor musunuz kendinize?

EDEP YAHU

Sayın Bahçeli de aynı şekilde ithamlarda bulunuyor. Ben bunlara 'edep yahu' diyorum. Sayın Bahçeli senin bakanın yolsuzluktan Yüce Divan'da yargılandı. Kimse çıkıp sana bütün MHP'lilere hırsız dedi mi?

Sayın Kılıçdaroğlu yalan söylüyor.247 katrilyon para diyor hani nerede bu para. Bir siyasi hata yaparsak bedelini millete öderiz.

BAŞBAKAN'IN MAL VARLIĞI İNTERNETTE

Başbakan'ın mal varlığı internete zaten veriyor. Biz gelipte sana mal varlığımızı ibra etmek zorunda değiliz.Bütün camiamıza yapılan bu karalamalar siyasi edeple bağdaşır mı?

Yarışacağız diye birbirimizi harap etmeyelim. TBMM başkanı siyasetin diliyle açıklama yaptı. Yalan makinesi gibi yalan üreten ana muhalefetin liderine ne söyleyeyim şimdi? Halkımıza olan saygımızdan dolayı, kaale aldığımızdan değil, CHP’nin oy tabanını ciddiye aldığımızdan dolayı ben bu açıklamaları huzurunuzda yapmak zorundayım. ‘Başbakan, bu çağrılarıma cevap vermez, ar damarı çatlamış’ diyor. Ar damarı olana bakın siz. Herkes aynanın karşısına geçsin, kendi kendisiyle muhasebeleşsin.

‘KİM YANLIŞ YAPARSA BUNUN HESABINI ÖDER’

AK Partililer sorgulanmaz diye bir şey yok, ben geçen gün rakamları verdim. Bugüne kadar AK Partililerle, 4186 sefer, belediyelere ön inceleme izni vermiş. Bizim bakanlarımız tarafından. 2009 seçiminden bu yana. Bunun 1815’i AK Partili belediyelerdir. Sonra soruşturma izni verilen 1842 sefer. Bunun 708’i AK Partili belediyelerdir. Bu arada işten el çektirilen ak partili belediye var mı, var. Ak Parti’den ihraç edilenler var mı? Var. Cezaevinde olanlar var mı, var. Bu mekanizma içinde kim yanlış yaparsa onun bedelini öder. Hiç kimse ülkemiz kadar değerli değildir. AK Partinin hiçbir mensubu partinin kendisi kadar değerli değildir. Milyonlarca insanın alın teri gözyaşı duası vardır. Kim yanlış yaparsa bunun hesabını öder.

Toptan, topyekün, kusura bakmasınlar bu Allah’ın da kulların da gücüne gider.