CHP'de yapılacak kurultayda genel başkan adayı olan eski Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, “Önce Davutoğlu’nu, sonra Erdoğan’ı indireceğim. Hiç merak etmeyin.” dedi. İnce, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına, “Neden Muharrem İnce genel başkan olmalı, neden Kemal Kılıçdaroğlu değili bugünkü gazetede görürsünüz.” diye başlayan Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir gazeteye verdiği röportajı gündeme getirdi. İnce, “Sayın genel başkan diyor ki, 'Anlamlı bir oy düşme, oy kaybı olursa bırakırım.' diyor. Sayın genel başkan, Haziran 2011’de de şöyle diyor, ‘Anlamlı bir oy artışı, yüzde 40’ı yani bulamazsam bırakırım.’ diyor. O zaman, 'Artışı sağlayamazsam bırakırım' diyor, aradan üç sene geçmiş, 'Çok fazla kaybetmezsem bırakmam, çok kaybedersem bırakırım' diyor. Ben kayıp falan bunları söylemiyorum. Ben iktidar vaatediyorum. Aramızdaki fark bu. Ben iktidar diyorum, sayın genel başkan, 'Anlamlı bir kayıp olmazsa kalırım burada' diyor. Yani şerefli ikinciliğe razı. Ben şerefli ikinciliğe razı değilim. Türkiye’de solun oyu yüzde 30’muş, CHP de 25 alıyormuş, işte ne güzel. Ecevit yüzde 42’yi nasıl aldıysa ben onu almak istiyorum. Ben iktidar yapmak istiyorum. Sayın genel başkanla aramızdaki en önemli fark iddiamız. Sayın genel başkanın iddiası yok, benim var. O seçmenleri tıpış tıpış sandığa götürmek istiyor, ben seçmenleri koşa koşa sandığa götürmek istiyorum.” dedi.

'CHP’NİN EL FRENİ ÇEKİLMİŞ'

Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, bütün dünyanın değiştiğini, şartların değiştiğini ancak Türkiye’de sadece muhalefetin değişmediğini aktaran Muharrem İnce, “Hem muhalefet değişmiyor hem de muhalefetin politikaları değişmiyor. Böyle bir ortamda bakın her şey uygun. İnsanlar borç batağında, tarım çökmüş, öğrencilerin soruları çalınıyor, dış politikada yapayalnız kalmışız. Bütün şartlar uygun olmasına rağmen ne yazık ki CHP bir umut olamıyor. Koşullar uygun ama CHP’nin el freni çekilmiş. El freni çekildiği için ne yazık ki hareket edemiyor.” diye konuştu.

Muharrem İnce, “Korkmuyoruz biz, yedi düvelden korkmamışız, emperyalistlerden korkmamışız, bir tane Kasımpaşalı diktatörden mi korkacağız? Korkmuyoruz.” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim genel başkanlığımda, başarısızlığın arkasına saklanıp genel başkanlık koltuğunda oturmak için çeşitli oyunlara girmeyeceğim. Bütün seçimlerde üyelerle ön seçim olacak. İki defa üst üste partiyi, iki seçimin birinde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etmiş olacak. Kesinlikle durmayacağım. Eğer bu partiyi önümüzdeki ilk iki seçimde birinci parti yapamazsam, tüzüğe bu maddeyi koyacağız, pazartesi günü istifa etmiş olacağım. Benim istifama gerek kalmayacak, tüzük beni düşürecek zaten. Ben bu partiyi iktidar partisi yapacağım, başbakan sizin arkadaşınız olacak. Umutsuzluk yok. Önce meydanlara. Önce Davutoğlu’nu indireceğim, sonra da Erdoğan’ı indireceğim oradan. Hiç merak etmeyin.”