Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Saray'a kurulan zihniyet, Kristof Colomb'un bir camiden bahsettiğini söylemiştir. Elbette cami müslümanların görkem ve güzelliği olarak her yere yakışır. Merakımız Erdoğan'ın hangi kabahatini kapatmak için böyle bir girişimi alet edeceğidir. Aziz Peygamberimiz yeryüzü bana mescit kılındı diyerek ibadetin mekanlar üstü olduğunu söylemiştir. Atatürk büstüne itiraz etmeyen Küba camiye de itiraz etmeyecektir.

"HIRSIZLIK, YOLSUZLUK, RÜŞVET DİZ BOYU!"

Erdoğan kasalardaki milyardan bir kısmını Küba'ya cami yaptırma projesine bağışlasın. Her sıkıştığında imam hatip, başörtüsü, cami istismarına başvurmasın. Biz Türkiye yanıyor diyoruz, Erdoğan Küba'ya cami diyor. Biz işsizlik var diyoruz, Erdoğan başörtülü bacıma saldırdılar diyor. Biz Kaçak Saray haramdır diyoruz, Erdoğan az durun cami de yaptıracağız diyor. Çiftçi ne olacak diyoruz, Erdoğan imam hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır diyor. Biz hırsız var, yolsuzluk diz boyu, rüşvet sel gibi diyoruz, Erdoğan inanıyorsanız kazanacaksınız diyor. Biz İranlı karaparacı bakanları rüşvete bağlamış diyoruz, Erdoğan İranlıya laf yok o hayırseverdir diyor. İnkar ile gerçekler saptırılabilir ama bunun sonsuz olmadığı bugüne kadar görülmüştür.

"700 BİN LİRALIK SAAT TAKAN VİCDANSIZ..."

İranlı adamın özel kuryesi komisyona İranlının bütün karanlık sırlarını anlatmıştır. İranlı zevatın İsviçre'den yılda 1 milyon liralık saat aldığı da tescillenmiştir. Koluna 700 bin liralık saat takan vicdansız Bakan bu gelişmelere ne diyecektir?

Erdoğan'ın halefi ve bakanlar kurulundaki özel sekreteri Davutoğlu yolsuzluğa karşı mücadele edeceğini söyledi. AKP'nin burada yalan söylediğini biliyoruz da diğer ülkeleri enayi yerine koyduklarını bilmiyorduk. G20 dönem başkanlığı sırasında yolsuzlukla mücadele edeceğinize önce gizlediğiniz rüşvetçileri yargıya teslim ediniz. Villada eritilemeyen soygun hasılatını anlatın. Kokuşmuşluğun ucu nereye dayanıyorsa bağımsız yargının önünü açın.

"ATTIĞIN TAŞ ÜRKÜTTÜĞÜN KURBAĞAYA DEĞSİN"

Biz burada sizin halinize ülkemiz olarak acıdık da siz hiç mi idrak edemediniz. Hakikaten yolsuzluk stratejisi geliştireceksen önce 17-25 Recep'ten başla ki attığın taş ürküttüğün kurbağaya değsin. Kendinizi kandırabilirsiniz, etrafınızı menfaat vaatleriyle uyuşturabilirsiniz ama Türk milleti artık size kanmayacaktır. Başbakan'ın yolsuzluk stratejisi ile ilgili sözleri sanırım hava değişiminden kaynaklı bir bilinç kaybından başka bir şey olmasa gerektir.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN YAPILAN ÇAĞRILARA İLGİSİZ KALMAK OLMAZ

Bedelli konusunda lazım gelen desteği esirgemedik. Ancak değişik nedenlerden dolayı başvurular tahminlerin altında kaldı. İlke olarak askerliğin bir bedeli asla yoktur. Ancak askerlik çağını geçmiş yüz binlerce vatandaşın çağrısına ilgisiz kalmak çok makul da olmayacaktır. Bizim bedelli ile ilgili görüşlerimiz hiç değişmemiştir.

TSK'nin ikaz ihtiyaç imkan ve kapasitesi belirleyici olmalı. Vatan savunmasını aksatacak moral çöküntüye sebep olacak gelişmelere izin verilmemelidir. TSK'nin caydırıcılık vasfının gölgelenmemesi lazım. Askerlik süresi savunma ihtiyacına göre yeniden belirlenmelidir. MHP'nin bedelli askerlik konusu TBMM'ye gelirse mesafeli durmayacaktır.

ESAD TERÖRİST DE IŞİD, PYD, PKK SEVGİ KELEBEĞİ Mİ?

Davutoğlu aynen Erdoğan gibi Esad ile yatmakta Esad ile kalkmaktadır. ABD'nin Suriye politikasında bir değişiklik olmamasına karşın Başbakan bizim tezimize yaklaştılar diyerek temelsiz açıklamalar yapmaktadır.

Davutoğlu G20 toplantısında Obama'nın masasında oturmayı ayrıcalık olarak mı görmektedir. Esad teröristtir de IŞİD, PYD, PKK kırlarda bayırlarda çiçek toplayan karıncadan bile sakınan sevgi kelebekleri midir? Sorun Esad değil sorun emperyalizmin sömürgeciliğidir. Düne kadar Esad'a kardeşim diyenler o tarihlerde aklınız neredeydi? Esad ve babası kan dökmüyor muydu? Erdoğan ve Davutoğlu'nun bütün iddia ve önermeleri sıfırı tüketmiştir.

"GİDİŞAT FELAKETTİR!"

Türkiye bu politikalarla daha fazla yönetilemez. Gidişat felakettir. Erdoğan ve Davutoğlu ABD'den rol kapmak için haysiyetini iki paralık etmektedir.

"SORANLARA SÖYLÜYORUZ: PROJEMİZ GÜVENLİ, HUZURLU VE BARIŞ İÇİNDE BİR VATANDIR"

Muhalefetin projesi var mı diyenlere söylüyoruz, bizim en büyük projemiz güvenli, huzurlu ve barış içinde bir vatan vaat etmemizdir. Ülkeyi nasıl bir hale getireceğimizi 1 yıla kalmaz her kes görecek.

Çözülme süreci tüm rezilliklere rağmen devam etmektedir. AKP ve PKK işbirliği bütün yönleriyle gün ışığına çıkmıştır. PKK'lılara özel misafir muamelesi yapılmaktadır. Araç yakan yol kesen hainlere kahredici bir suskunluk gösterilmektedir. Şehadetle ihanet gaziyle terörist lügatlarda yer değiştirmiştir.

"AKP, PKK'YA TESLİM OLMUŞTUR"

Irak ve Suriye'deki gelişmelere paralel ilerleyen vahim süreç ABD'nin Ortadoğu sınırlarının değiştirme projelerine yaramaktadır. Hükümet neleri vaat etti, neleri gözden çıkardı? 6-7 Ekim'de yapılanlara rağmen sürecin devam etmesi millete hakarettir. AKP PKK'ya teslim olmuştur.

"TERÖRİSTLERE AF ÇIKACAK VE ÖZERKLİK YOLU AÇILACAKTIR"

Eline silah alarak ülkemizi bölmek için dağa çıkmış teröristlerin bütün taleplerini silahsız çözecekleri ortam oluşturarak onlara kucak açmak dünyada görülmemiş bir uygulamadır. Erdoğan ve Davutoğlu bölünme projesini devralmıştır. Teröristlere siyasi af çıkarılacak ve özerkliğin yolu açılacaktır.