301 işçinin öldüğü facia sonrası Soma’ya ikinci darbeyi Ziraat Bankası vurdu. Banka, ertelediği kredi borçları için faiz istedi

MANİSA’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasında 301 işçi hayatını kaybetmişti. Bu felaketin ardından tüm Türkiye büyük bir acıya boğulmuş, herkes elinden gelen yardımı yapabilmek için seferber olmuştu. Birçok banka da madencilerin kredi borçlarını sileceklerini ya da erteleyeceklerini açıklamıştı. Aradan geçen birkaç aydan sonra facia unutulmaya yüz tuttu.

Özel bankalarda yok

O dönem isteyen madencilerin üç aylık kredi borçlarını erteleyen Ziraat Bankası da büyük bir skandala imza attı. Bugün gazetesinden Şeyda Burcu İkiz’in haberine göre, banka, madencilerin 3 aylık borcunu faiziyle geri istedi. Skandalı öğrenen madenciler büyük şok yaşadı. Mağdurlar “Özel bankaların yapmadığını devlet bankası nasıl yapar” diyerek tepki gösterdi.



Üç ay için 700 lira faiz alacaklar

Emekli madenci Ahmet Poyraz, “700 lira faiz gelmiş. 3 ay sonunda 1600 lira ödeyeceğiz. Aldığım maaş 1150 lira. Bu borcu nasıl öderim” dedi.