CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, 11 yıllık Başbakanlığı süresinde örtülü ödenekten 6 milyar 424 milyon TL harcama yapılmasını ürkütücü olduğunu belirtti ve “bu kadar yüksek paralar nereye harcandı” diye sordu. Serindağ, RTÜK üyesi Ali Öztunç'un Ankara'daki makamında saldırıya uğramasını da eleştirerek, “ülkede böyle bir iklim yaratırsanız sonucu da böyle olur" şeklinde değerlendirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde ve görüşmeler sonrası Cihan Haber Ajansı'na  şunları söyledi:

HERKES DÜŞÜNMELİ
RTÜK üyesi Ali Öztunç'un Ankara'daki makamında saldırıya uğraması herkesi düşündürmeli. Şu anda ülkemiz huzurlu değil. Ülkede böyle iklim yaratırsanız sonucu da böyle olur.

ÖRTÜLÜ ÖDENEK MİKTARI ÜRKÜTÜCÜ
Önceki Başbakanlar Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan'ın görev yaptıkları 10 yıllık dönemde sadece 312 milyon TL örtülü ödenek harcaması yapmışlar. Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıllık Başbakanlığı süresinde örtülü ödenekten harcanan toplam miktar 6 milyar 424 milyon TL.  Önceki başbakanlara göre 20,5 kat fazla yapılan örtülü ödeneği nasıl açıklayacağız, örtülü bir ödenek istisnai bir harcama. Örtülü harcamanın bu boyutlara ulaşması çok ürkütücü. Örtülü ödenek denetlenemiyor hesabı verilmiyor birkaç kişi biliyor, bu kadar yüksek paralar nereye harcandı?

LİBYA’YA GİDEN PARA NEREDEN?

Bu kadar yüksek oranda örtülü harcama yapılmış olmasını devlet geleneğinde yok. Milli güvenlik ve kamu güvenliği için yapılan bu harcamaların Recep Tayyip Erdoğan döneminde bu kadar yüksek yapılması bazı kuşkuların oluşmasına sebep oluyor. İstisnai harcamanın bu kadar büyüklüğe ulaşılmasının düşündürücü. Libya'ya uçakla götürülen paraların örtülü ödenekten götürüldüğüne dair ciddi kuşkular var. Bunlar açıklanmalıdır.