Deniz Ayhan / sozcu.com.tr

Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü etkinliği devletin zirvesini buluşturdu. Gergin geçen toplantıda, Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın kürsüye gelmesiyle tansiyon yükselirken, Metin Feyzioğlu, eleştirilerini sıraladı. Başbakan kürsüye müdahale ederek, “Edepsizlik yapıyorsun! Vallahi anlattıkların baştan aşağı yalan. Yaptıklarınızı herkes gördü, siyaset yapmaya hakkın yok.” diye bağırdı. Feyzioğlu, “Edepsizlik eden ben değilim. Çok yapıcı bir konuşmaydı Sayın Başbakan. Bir cümlede hakaret yoktur size” dedi.

O sırada ayakta olan Başbakan Erdoğan “Tamemen siyasi bir konuşma yapılıyor ya böyle bir şey olabilir mi?” diyerek salonu terk etti. Başbakan Erdoğan kendisini sakinleştirmek isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de işaret yaparak birlikte salonu terk etti. Gül'ün tartışma sırasındaki yüz ifadesi ise yine objektiflere yansıdı.



Abdullah Gül, 25 Nisan'da Anayasa Mahkemesi'nin 52. yıl dönümünde AYM Başkanı Haşim Kılıç Twitter kararına yönelik Başbakan'ın sözlerini eleştirirken yine gülümsemiş, bu görüntü de kameralara yansımıştı.