14 Aralık paralel yapı operasyonu kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesi de Twitter'a sızdı. Listede sürpriz isimler de var. Örneğin sabah saatlerinden itibaren medyaya ismi yansımayan Hüseyin Gülerce. Yapılan açıklamada gözaltıların nedeni olarak, "sahte delil üreterek sözde tahşiye adlı suç örgütü hakkında soruşturma yapmak" olduğu belirtiliyor.



PARALEL YAPI OPERASYONU GÖZALTI LİSTESİ


Hidayet Karaca
Ekrem Dumanlı
Fahri Sarrafoğlu
Hüseyin Gülerce
Ahmet Şahin
Nuh Günültaş
Naci Çelik Berksoy
Ali Samim Noyan
Ali Kara
Elif Yılmaz
Radiye (Ebru) Şenvardar
Hikmet Tombulca
Salih Asan
Makbule Çam (Elamdağ)
Engin Koç
Tufan Ergüder
Mutlu Ekizoğlu
Ertan Erçıktı
Mustafa Kılıçarslan
Ferdi Taşkaya
Ayhan Akça
Mehmet Ali Doğan
Ali Cihan
Mustafa Uyanık
Halit Akbulut
Çetin Öztürk
Rıfat Aslan
Erdem Kısa
Mustafa Altunbulak
Yakup Ergün
Recep Güleç

 

EKREM DUMANLI KİMDİR?


1964 Yozgat doğumlu Ekrem Dumanlı Lise 1'e kadar Yozgat'ta kalıp Lise 2 ve 3'ü Ankara'da okumuştur. Ekrem Dumanlı, 16 yaşına girdiği yıl 12 Eylül'ün ertesi günü tutuklanmış, yargılanana kadar 1 yıl cezaevinde yatmıştır. Yargılanmasının ardından tahliye edilen, sonrasında da beraat eden Ekrem Dumanlı, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur.

Ekrem Dumanlı 1993 yılında Zaman Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Kültür Sanat Servisi Editörlüğü ve Genel Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş, 1997 yılında medya üzerinde çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gitmiştir.

Ekrem Dumanlı Boston’da Emerson College’ta yüksek lisansını tamamlamasının ardından Ağustos 2001'de Türkiye’ye dönerek halen sürdürmekte olduğu Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Yayımlanmış birçok eseri bulunan Dumanlı'nın "Son Duruşma" adlı tiyatro eseri halen İstanbul Dünya Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenmektedir.

Medya Derneği Başkan Yardımcısı ve WAN (World Association of Newspapers) üyesi olan Ekrem Dumanlı, ayrıca BJK kongre üyesidir.  Ekrem Dumanlı, İngilizce bilmektedir. Evli, iki kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

 

HİDAYET KARACA KİMDİR?


Hidayet Karaca 18 Ağustus 1963 yılında Çankırı'da doğdu. 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Makine bölümünü kazanan Hidayet Karaca aynı Üniversitede master programını da bitirdi. Celal Bayar Üniversitesi'nde Doktorasını tamamladıktan sonra Hidayet Karaca, İzmir'de Zaman Gazetesi Ege bölge temsilciliği yaptı. Bu görevinden sonra yine Zaman Gazatesi'nin iki yıl Ankara temsilciliğini yaptı. Hidayet Karaca Samanyolu Televizyonu'nun 1999'dan beri Genel koordinatörü olarak çalışmaktadır. Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi, Televizyon Yayıncıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Hidayet Karaca,  evli ve iki çocuk babasıdır.

 

ENGİN KOÇ KİMDİR?


Engin Koç, 2010 - 2014 yıllarından Samanyolu TV'de ekrana gelen Şefkat Tepe dizisi ile gene Samanyoılu TV'de 2014'te başlayan ve devam eden Sungurlar dizisinin yönetmenidir. Yönetmen Engin Koç, 14 Aralık 2014 paralel yapı operasyonu kapsamında göz altına alınmıştır.


SALİH ASAN KİMDİR?


Salih Asan, Samanyolu TV'nin popüler dizilerinnin yapımcısıdır. Tek Türkiye (2007-2011), Şefkat Tepe (2010 - 2014) ve Sungurlar (2014 - ) dizilerinin yapımcısı olan Salih Asan,  Ser Film AŞ'nin de yöneticisidir. Salih Asan 14 Aralık 2014 parelel yapı operasyonunda göz altına alınmıştır.



 

TUFAN ERGÜDER KİMDİR?


Emniyet görevlisi Tufan Ergüder, İstanbul'da terörle mücadele şube müdürü ve Hakkari'de de emniyet müdürü görevlerinde bulunmuştur.


NUH GÖNÜLTAŞ KİMDİR?


1966 Ankara doğumlu olan Nuh Gönültaş, ilk, orta ve liseyi Ankara'da okudu. Liseden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda 1988 yılında mezun oldu. Nuh Gönültaş, 1987 Tercüman gazetesi İzmir Bürosu'nda stajyerliğe başlayarak gazeteciliğe adım attı. Bir yıl sonra Zaman Gazetesi'nde muhabir olarak çalışmaya başlayan Nuh Gönültaş 5 yıl TBMM'de Parlamento muhabirliği yaptı. Aynı yıllarda Zaman gazetesinde köşe yazarlığına da başlayan Nuh Gönültaş, 1997-1998 yıllarındaki ABD'deki lisan eğitimi dolayısıyla yazarlığa bir süre ara verdi.

Nuh Gönültaş, 2002 yılı sonlarında Zaman'daki köşe yazarlığından ayrılarak Tercuman gazetesine geçti. Tercüman Gazetesi’nin Bugün’e dönüşmesinden itibaren de Bugün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.