SÖZCÜ ANKARA

Başbakanlık'ta bulunan böcek adı verilen dinleme cihazlarıyla ilgili bugün 12 yerde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 isim arasında Başbakan'ın eski koruma müdürünün de olduğu polis şeflerinin de yer aldığı öğrenildi. Bundan yaklaşık 2 sene önce, 2012 yılında, iddiaları dile getiren ilk isim olan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konuyla ilgili SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulundu. Tekin, "Bugün yaşanan olayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" dedi.

SÖZCÜ MANŞETTEN DUYURMUŞTU

2012 yılı kasım ayında Başak Kaya'ya konuşan ve SÖZCÜ'nün manşetinden duyurduğu gelişme ile ilgili Tekin, "Biz 2 yıl önce böyle bir olayın olduğunu söylemiştik. Özellikle anamuhalefet ve muhalefetin dinlendiğini ancak bunun bir anlam ifade etmeyeceğini; bir ülkenin Başbakanı dinleniyorsa bunun çok büyük bir sorun olduğunu, içeride ve dışarıda problemler yaratacağını belirtmiştik" dedi. Bugün yaşananları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum diyen Tekin, "Bana o yazılı cevabı verenler, yalanlayanlar acaba utanacak mı? Çok merak ediyorum" dedi.



"KİMLER SİZİ DİNLİYOR? EN YAKINLARINIZA BAKIN"

O günlerde "Kimler tarafından dinleniyorsunuz, en yakınlarınıza bakın" diyerek Başbakan Erdoğan'ı uyaran Tekin, uyarılarına rağmen ciddiyetsiz bir yanıt aldığını hatırlattı.

BAŞBAKANLIK YALANLAMIŞTI AMA...

Başbakanlık, “böcek” iddialarına ilişkin herhangi bir dinleme söz konusu olmadığı ve Erdoğan'ın makam odasında ve korumalarındaki değişikliklerin rutin değişiklik olduğunu açıklamıştı.

2012 YILINDA ERDOĞAN'A SORDU

Tekin 2012 yılında Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Ma­ka­mından din­le­me ci­ha­zı çık­tı mı? Se­ni kim din­li­yor? Han­gi is­tih­ba­rat bi­rim­le­ri pe­şin­de? ABD gü­düm­lü po­li­ti­kan ya­kın­dan mı ta­kip edi­li­yor? Ma­ka­mına ka­dar gi­rip kim din­le­me ci­ha­zı yer­leş­tir­di? Bu din­le­me­le­re makamındaki han­gi giz­li top­lan­tı­lar ta­kıl­dı?" diye sormuştu.