Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’daki mitinginde "Hırsız var" dediği iddia edilen şüpheli E.A. (29) hakkında "Kamu görevlisine görevinden ötürü alenen hakaret" suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

23 Temmuz 2014 günü İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde dinleyiciler arasında Başbakan’a hitaben sözlerinden dolayı korumalar tarafından ağzı kapatılarak gözaltına alınan üniversite mezunu ve işsiz E.A. sevk edildiği nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Nöbetçi mahkemedeki savunmasında Başbakan’ın mitinginin olduğu İstasyon Meydanı’ndan geçtiğini belirten E.A., "İstanbul’daki polislerin gözaltına alınması aklıma geldi. Heyecanla, kalabalığın galeyanı ile ‘hırsız var, polislerin suçu neydi, o yolsuzlukların hesabını kim verecek’ dedim. Ancak bu basının sloganı olduğu için aklıma geldi. İşin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmedim. Koruma görevlileri beni darp etti. Yaptığımdan pişmanım. Kimseden şikayetçi değilim. Başbakanımızdan özür diliyorum, bir daha yapmayacağım." dedi.

E.A. hakkındaki soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, şu ifadelere yer verdi: "…Recep Tayyip Erdoğan’nın yaptığı konuşma sırasında dinleyiciler arasında bulunun şüphelinin Başbakan’a hitaben ‘hırsız var, yolsuzlukların hesabını nasıl vereceksiniz, TIR’larda ne vardı, lan' diyerek hakaret ettiği… Şüphelinin ifadesinde üzerine atılı suçu kabul ettiği, ‘kamu görevlisine görevinden ötürü alenen hakaret’ suçunu oluşturduğu, dosya kapsamında anlaşılmakta…"

Zanlı E.A., önümüzdeki günlerde Adana 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.