Survivor yarışmasında performansıyla olduğu kadar güzelliğiyle de dikkat çeken Serenay Aktaş’ın ilk kez başrolde yer aldığı sinema filmi Figuran’ın çekimleri başladı. Asmalımescit’te çekimleri devam eden filmin basın toplantısı önceki gün oyuncular Serenay Sarıkaya, Ceyhun Fersoy, Ferdi Kurtuldu, Erdal Cindoruk ve yönetmen Tolga Çetin’in katılımıyla yapıldı.

Sinema sektörünün iç yüzünü anlatması bakımından önem taşıyan komedi filmi, Ceyhun Fersoy’un canlandırdığı ve dizilerde figüranlık yapan Mutlu karakterinin kendi yazdığı senaryoyu hayata geçirmesi için Serenay Aktaş’ın oynadığı Pelin Şafak adlı yıldız oyuncuyu ikna etme sürecini anlatıyor.

 

 



 
“Yılmaz Erdoğan’ın öğrencisi olduğum için o hep figüran denmez yardımcı oyuncu denir diye bizi uyarırdı. O yüzden sektörde figüranlık değil yardımcı oyunculuk yaptım” diyen Fersoy, rolü ve filmle alakalı şunları söyledi: “Mutlu, dizi setlerinde çalışan sakar ve beceriksiz bir figüran. Kendi yazdığı senaryoyu hayata geçirmeyi hayal ediyor. O filmde de figüranlık yaptığı dizinin başrol oyuncusu Pelin Şafak’ın oynamasını çok istiyor ve onu ikna etmeye çalışmasının hikâyesi bu. Film boyunca sektörün iç yüzünü de göstereceğiz.”  Fersoy gerçekte de hayata geçirmeyi planladığı 3 senaryosu olduğunu ve en kısa zamanda bu filmleri çekmeyi planladığını ifade ederken en büyük hayalinin kendi yazdığı filmi çekmek olduğunu söyledi.

Daha önce de birkaç kez oyuculuk tecrübesi olan Serenay Aktaş, özellikle Survivor yarışmasından sonra kendisine çok teklif geldiğini söyledi. İlk kez başrolde yer alacağı için sinema filminde oynamayı
kabul ettiğini belirten Aktaş, “Filmde Türkiye’nin aranan oyuncusu olan Pelin Şafak adlı bir starı oynuyorum. Star gibi gözükse de aslında samimiyete muhtaç bir kadın. Duygusal ve meraklı bir kız.”
diyerek kendisine yakın bir karakteri oynadığını söyledi. “Survivor ile ilgili bir şey duymaktan sıkıldım. Şu an oyunculuk yapıyorum.” diyen Aktaş, “Kısa zamanda ekip arkadaşlarımla kaynaştık. Çok keyifli
bir film çekiyoruz." dedi. Ekip ‘Setin en haylazı kim?’ sorusuna ise ‘Serenay Aktaş’ yanıtını verdi. Yönetmen Tolga Çetin de Aktaş'ın kişiliğiyle kendisini şaşırttığını ve izleyicilerin de şaşıracağını iddia etti.

Aralık ayında gösterime girmesi planlanan Bosphorus Film Makers'ın yapımcılığını üstlendiği filmde Ferdi Kurtuldu, Mutlu’nun ev arkadaşı ışıkçı Cempo’yu, deneyimli oyuncu Erdal Cindoruk da Ahmettin adlı yapımcıyı canlandırıyor.