ABD'li ünlü komedi oyuncusu Bill Cosby, bir süredir uyuşturucu ilaç vererek kadınlara cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor. New York Times gazetesine göre 78 yaşındaki Cosby, birlikte olduğu kadınlara sessiz kalmaları için para teklif etmiş ve bunu 10 yıl önceki ifadesinde itiraf etmiş.



UYUŞTURUCU VERDİĞİNİ KABUL ETMİŞTİ

Cosby Ailesi adlı dizideki baba rolüyle ünlenen komedyen Bill Cosby'e, ilk davayı Philedelphia'daki eski bir üniversite çalışanı açmıştı. Andrea Constand adlı kadın, Cosby'nin kendisine uyuşturucu ilaç verip sonrasında taciz ettiği iddiasında bulunmuş, Cosby ise Constand'a sadece reçetesiz satılan Benadryl adlı bir antihistamin verdiğini savunmuştu. Daha sonra bu ay başında mahkemede verdiği ifadesinde ise, birlikte olmak istediği kadınlara uyuşturucu bir ilaç olan Quaaludes verdiğini itiraf etmişti.

Bill Cosby: 'Kadınlara vermek için ilaç edindim'

Bill Cosby: 'Kadınlara vermek için ilaç edindim'

Cosby'nin 2005 ve 2006 yıllarındaki sorgularından elde edilen yaklaşık bin sayfalık ifadelerinde, olaydan sonra Kanada'ya dönen Constand'ın eğitim masraflarını karşılaması için para teklif ettiği, karşılığında ise karısının bu ilişkiden haberi olmaması için sessiz kalmasını istediği yer alıyor. Cosby'nin bir başka ifadesinde, 1976 yılında da bir kadına para verdiği itirafı bulunuyor.

Bill Cosby son dönemde yöneltilen cinsel saldırıların bazıları 60'lı yıllara dayanıyor, suçlamaların çoğu ise zaman aşımına uğradığı için hakkında dava açılamaıyor.

Sonunda konuştu

Sonunda konuştu