Japonya'da Mart 2011'de meydana gelen deprem ve tsunami sonrasında, Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'ndeki 6 reaktörden 3'ü zarar görmüş ve radyosyan sızıntısı yaşanmıştı. Geçtiğimiz günlerde santralin yakınlarında çekilen bitki fotoğrafları, felaketin bölgede uzun yıllar sürecek izler bırakacağının göstergesi oldu.



Fukuşima'ya 110 kilometre mesafede bulunan Nasuşioabara City'de çekilen ve Twitter'da paylaşılan bir  fotoğrafta, papatyaların net bir şekilde deforme olmuş olduğu gözüküyor. Sosyal paylaşım sitelerinde pek çok kullanıcı tarafından paylaşılan fotoğraflar, bölgeye yakın yerleşim yerlerinde de endişelere neden oldu.



Bu konu iki yıl önce de gündeme gelmiş ve internet sitelerinde şekli bozulmuş sebze ve meyve fotoğrafları paylaşılmıştı.



Bahçecilik uzmanları, yüksek oranda radyasyona maruz kalan bitkilerin bu şekilde mutasyona uğraması ya da bazı bozuklukların görülmesini normal karşılasa da; Başbakan Şinzo Abe’nin başka yerlere gönderilen bölge sakinlerine, Mart 2017’ye kadar evlerine dönebilecekleri yönündeki kararı, endişeleri kuvvetlendirdi.

İran imzasının artıları eksileri

İran imzasının artıları eksileri


AB'den Türkiye'ye Akkuyu çağrısı

AB'den Türkiye'ye Akkuyu çağrısı