2014 Nisan'ında 87 yaşındayken hayatını kaybeden Kolombiyalı efsane yazar Gabriel Garcia Marquez’in külleri, Aralık’ta Meksika'dan Karayipler’deki Cartagena kentine getirilecek. Yazarın külleri, Cartagena’nın tarihi merkezinde sömürge döneminden kalma bir manastırın bahçesinde daimi olarak sergilenecek. Dünyaca ünlü yazarın, “Kolera Zamanında Aşk” dahil bazı eserleri, çok sevdiği bu kentte geçiyor.



Yazarın karısı Mercedes Barcha ve iki oğlunun, Marquez’in küllerini Cartagena’ya getirme kararı yazarın dostları ve birçok Kolombiyalı tarafından sevinçle karşılandı. Marquez Kolombiya’nın beşinci büyük kenti olan Cartagena’ya 1948’de gelmiş ve yerel bir gazete olan El Universal’da çalışmaya başlamıştı.



EV YAPTIĞI TEK ŞEHİR

Yazar Marquez, ömrünün önemli bir bölümünü geçirdiği Meksika’daki ölümünden kısa bir süre öncesine kadar sık sık buradaki evine geliyordu. Yüz Yıllık Yalnızlık romanının yazarı olan Marquez, Latin Amerikalı gazetecilerin eğitimi için burada Fundacion Nuevo Periodismo Iberoamericano vakfını kurdu. Vakfın Başkanı Jaime Abello, küllerin bu kente getirilmesinden büyük sevinç duyduğunu belirterek, “Cartagena, Garcia Marquez’in ev yaptığı tek yerdir. Ailesinin bir çok üyesi burada yaşadı. Anne-babasının mezarı da burada. Garcia Marquez ve karısı yıllarca yurt dışında yaşamasına rağmen, Kolombiyalılıklarını asla unutmadılar” dedi.

Yüzyıllık Yalnızlık bulundu

Yüzyıllık Yalnızlık bulundu