Operasyonda, Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiğinden şüphelenilen Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin öldürüldüğü bildirildi. Sabah saatlerinden beri rehin tutulan kadın ise başarılı bir operasyonla kurtarıldı.



Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusundaki Dammartin-en-Goele yakınlarında, yanlarında en az bir rehineyle birlikte polisten kaçıp bir matbaa binasına sığındı. Sabah saatlerinden beri devam eden ablukaya Türkiye saati ile 18:00'de polis ve asker operasyonu başladı.Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda, 1 polis memuru yaralandı.



PARİS'İN EN BÜYÜK HAVALİMANI ALARMA GEÇTİ

İki zanlı Paris'in en büyük havalimanı Charles de Gaulle'ün yakınlarındaki bir kasabadaki matbaanın içinde kıstırıldı. Havalimanı'nın kuzey pistinde uçakların inişine izin verilmedi.



200 ÖĞRENCİ MAHSUR KALDI

Olay yerine 500 metre uzaklıktaki bulunan bir ilkokulda bulunan 200 öğrenci okullarında mahsur kaldı. Tüm ışıkları kapatılan okulda öğrenciler camlardan uzak tutuldu ve yerlerde oturtuldu.





OTOBANDA KOVALAMACA YAŞANDI

Fransa'da Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırı gerçekleştiren şüpheliler ve polis arasında otobanda kovalamaca yaşandı. Saldırganların Kouachi kardeşler, 7 Eylül 1980 Paris doğumlu Said Kouachi ve 29 Kasım 1982 Paris doğumlu Cherif Kouachi olduğu öğrenildi.

Şehrin 77'inci bölgesinde bir kadının aracı durdurularak saldırganların aracı gasp ettikleri, bu aracı kullanarak yola devam eden saldırganların yol üzerindeki bir şantiyeden bir ya da birden çok inşaat işçisini rehin aldıkları bildirildi.  Arabanın gri renkte ve Peugeot marka olduğu öğrenildi.



POLİSE ATEŞ AÇILDI

Araçtan polise ateş açıldığı da gelen bilgiler arasında. Araç, Belçika sınırına doğru ilerlerken şehir dışındaki sanayi bölgesinde bulunan bir matbaa tesisinde kıstırıldı.



Rehineler ve saldırganların bulunduğu yerin havadan görüntüsü...





İKİ KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ İDDİALARI YALANLANDI

RTL radyosu, şimdiye kadar en az iki kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 yaralı olduğunu bildirdi. Paris Savcılığı ise "Ölü olduğu bilgisi doğru değil" şeklinde açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü de ölü ve yaralı olduğu bilgisinin doğru olmadığını söyledi.



KRİZ MASASI KURULDU

Liberation gazetesi de yakındaki Meaux hastanesinde kriz masası kurulduğunu ve Seine-et-Marne sağlık merkezine yaralıların getirildiğini bildirdi.



SALDIRININ YANKILARI SÜRÜYOR

Charlie Hebdo saldırısının yankıları sürüyor. Fransa'da 12 kişiyi katleden iki zanlının Paris'in kuzeydoğusundaki kasabada bir evde kıstırıldığı iddia edilmiş ancak operasyon sonucuna ilişkin bir açıklama yapılmamıştı.

Fransız polisi, Paris başta olmak üzere ülke genelinde çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Fransız kanalları söz konusu teröristlerin izine otobanda rastlandığını duyurdu.