Rusya'da muhalif lider ve eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov'un öldürülmesiyle ilgili davada mahkemeye çıkartılan beş zanlı tutuklandı. Boris Nemtsov'un katil zanlılarından Zaur Dadayev iddiaya göre suçunu itiraf etti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ilk iki şüpheli olan Dadayev ve Anzor Gubaşev dışında, cinayeti planladıkları ve bu suça iştirak ettiklerinden şüphelenilen üç kişi daha gözaltına alınmış, şüphelilerden birinin ise Gubaşev'in erkek kardeşi olduğu belirtilmişti.

'DADAYEV İNANÇLI BİRİSİ'

Çeçen lider Ramazan Kadirov ise, suçunu itiraf eden Dadayev'in inançlı biri olduğunu ve cinayeti, Nemtsov'un, Charlie Hebdo dergisinde yer alan Hz. Muhammed karikatürlerini savunması nedeniyle gerçekleştirmiş olabileceğini söyledi. Instagram hesabı üzerinden açıklama yapan Kadirov, ayrıca, Dadayev'in Çeçen polis teşkilatının bir üyesi olduğunu ve çalışmaları nedeniyle de ödüllendirildiğini belirtti.

27 ŞUBAT'TA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Muhalif lider ve eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov, başkent Moskova'da 27 Şubat gecesi Kremlin Sarayı'na çok yakın bir yerde, kurşunlanarak öldürülmüştü.

55 yaşındaki Nemtsov saldırıya uğradığı akşam, Ukraynalı sevgilisi 23 yaşındaki manken Anna Duritska'yla yediği akşam yemeğinden sonra evine dönüyordu.