Kobani'de yaşadığı yenilginin ardından Suriye ve Irak sahasında mevzi kaybetmeye devam eden IŞİD, dün akşam saatlerinde Irak’ın kuzeyindeki Kürt yerleşimleri Mahmur ve Erbil’e kapsamlı bir saldırı düzenledi. Çok sayıda IŞİD militanının katıldığı bu saldırının saatler süren çatışmaların ardından püskürtüldüğü belirtiliyor.

ÇATIŞMALAR 4 SAAT SÜRDÜ

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimine yakınlığıyla bilinen Rûdaw’a konuşan ve Peşmerge güçlerinin “Güwer-Mahmur Cephesi” sorumlusu olduğu belirtilen Sirwan Barzani, dün akşam saat 22.00 sıralarında IŞİD mensuplarının Telşeir ve Telrim tepelerinden saldırıya geçtiğini belirtti. Sirwan Barzani, Peşmerge Güçleri ile IŞİD’liler arasında çatışmaların gece saat 02.00’ye kadar devam ettiğini ifade etti.

IŞİD AĞIR DARBE YEDİ, PEŞMERGE KAYIP VERMEDİ

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının birkaç kez IŞİD mevzilerini hedef aldığını söyleyen Barzani, çatışmalarda örgüte ağır darbe indirildiğini kaydetti. Çatışmalarda peşmergenin herhangi bir kayıp vermediğini aktaran Barzani, “IŞİD’in ilerlemesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.