Ali GÜLEN /FRANKFURT

Paris’i kana bulayan korkunç saldırının ayrıntıları netleşiyor. Paris Savcılığı, teröristlere yardım eden üç kişinin Belçika’da yakalandığını duyurdu. Bunlardan birinin Fransa vatandaşı olduğu açıklandı.

BODRUM’DAN GEÇMİŞ

Canlı bombalardan birinin Türkiye üzerinden Bodrum yakınlarındaki Leros Adası’na geldiği, oradan da Fransa’ya geçen bir göçmen olduğu ğrenildi. Yunanlı yetkililer, saldırganın Leros’ta AB’ye göçmen olarak kaydedildiğini duyurdu. Paris’teki kanlı saldırıların olduğu yerlerden birinde bulunun pasaportta, 3 Ekim 2015 günü Leros’ta göçmen olarak kaydedildiği kaydına rastlandı.

 

BELÇİKA’DA TUTUKLAMA

Olayda kullanılan ve kiralık olduğu belirlenen Belçika plakalı siyah VW- Polo arabayla ilgili olarak da Brüksel’in Molenbeek semtinde bir kişi tutuklandı.

Bu arada, Fransız olduğu belirtilen ve Bataclan konser salonudaki kanlı saldırıya katılan kişinin ise Fransa İstihbaratı tarafından bilinen biri olduğu açıklandı. Bilindiği gibi, saldırganlardan birinin yanında da Suriye pasaportu bulunmuş, diğerinin de Mısır pasaportu taşıdığı ortaya çıkmıştı.