Fransa'ya İade edilmesinin ardından Fransa'da da polis tarafından sorgulanan saldırganın neden serbest bırakıldığı tartışılıyor.

Fransa'da askere bıçaklı saldırı

SADECE 5 GÜN ÖNCE İSTANBUL'DAN SINIRDIŞI EDİLMİŞ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, dün Fransa'nın Nice kentinde Musevilere ait bir kültür merkezini koruyan askerlere bıçaklı saldırı düzenleyen Coulibaly 29 Ocak'ta Fransa'dan uçakla İstanbul'a geldi. Coulibaly, Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrolü sırasında polisler tarafından gözaltına alındı. SURİYE'YE GİDEREK IŞİD'E KATILMASI BEKLENİYORDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "Türkiye'den yasadışı yollarla Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılacağı" yönündeki istihbarat değerlendirilerek, Coulibaly"nin ülkeye sokulmadan aynı gün sınır dışı edilerek Fransa'ya geri gönderildiği bildirildi.

FRANSA'YA DÖNDÜ, ASKERLERE SALDIRDI

Dün öğle saatlerinde de Nice'de Musevilere ait bir kültür merkezini koruyan 3 askere bıçaklı saldırı meydana gelmiş, 2 asker ağır yaralanırken, saldırgan Mousa Couibaly olaydan sonra yakalanmıştı. FRANSA NEDEN TEDBİR ALMADI

Fransız polisi de geri gönderilmesinin ardından Coulibaly'nin sorgulandığını ifade etti. Türkiye Charlie Hebdo saldırısı öncesinde Batı ülkeleri ile istihbarat paylaşımı konusunda sıkıntı yaşandığını dile getirmişti. Türk yetkililere göre, İstanbul'da havaalanlarında şüpheli görülen kişilere ilişkin gerekli prosedür uygulanıyor.

Fransız haber ajansı AFP'nin konuştuğu Türk yetkililere göre, Avrupa'dan gelen ve IŞİD saflarına katılacak olmasından şüphe edilen isimler daha uçaktan iner inmez inceleniyor. Önce belgeler kontrol ediliyor, psikolojik teste tabii tutuluyorlar, sonra da risk analiz merkezine alınıyorlar. Görüşme odasındaki sorgudan sonra da yeterli düzeyde şüphe oluşursa, geldikleri ülkeye geri gönderiliyorlar.

FRANSA HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Peki Fransa marketteki saldırının zanlısı ile aynı soyadını taşıyan Mousa Coulibaly'yi nasıl ve neden serbest bıraktı? Fransız makamlarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yok.