Musul operasyonu düşünüldüğü kadar kolay olmayacaktır diyen Kaplan, önce Ramadi'nin IŞİD'ten temizlenmesi gerektiğini, Irak hükümetinin de bu nedenle Musul operasyonunu sonbahara ertelediğini açıkladı. "Ramadi operasyonundan sonra yeni bir plan yapılması ve ordunun toparlnaması zaman alacak" diyen Kaplan, Musul operasyonu için hazırlanan Sünni güçlerin (Haşdi Vatani) dağıldığını ileri sürdü.

'ASKER SAYISI 10 BİN'DEN 1500'E DÜŞTÜ'

Kaplan, faha önce askeri kamplarda eğitim gören Musul polisinin sayısının 10 bine yakın olduğunu, fakat ramazan öncesi Irak İçişleri Bakanlığı'nın eğitim yerini Musul'dan Bağdat'a taşıması sonrasında, bu sayının bin 500'e düştüğünü belirtti. "Gerekçe olarak ise 'kamplarda mali yolsuzluk var' denildi" diyen Kaplan, kamptaki polislerin 5 aydan beri maaş almadıklarından dolayı eğitimi terk etmeye başladıklarını söyledi.

ABD askerlerini azaltıyor

ABD askerlerini azaltıyor

"ABD'NİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Irak'ın en büyük ikinci kenti olan Musul'u kurtarmak için ABD'den destek istediklerini dile getiren Kaplan, "6 ay önce ABD Kara Kuvvetlerinin Musul operasyonunda aktif rol almalarını istedik. Bu yöndeki talebimizi ABD Bağdat Büyükelçiliğine resmi olarak ilettik. Şu ana kadar yanıt almadık." dedi. Ülkenin coğrafyasını ve araziyi Amerikalı askerlerin çok iyi bildiğini hatta bu nedenle hava saldırılarında ABD Hava Kuvvetleri'nin başarılı olduğunu anlatan Kaplan, bu nedenle desteğe çok ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul 10 Haziran 2014'te terör örgütü IŞİD'in eline geçmişti.

Koalisyondan IŞİD'e 'en büyük' hava saldırısı

Koalisyondan IŞİD'e 'en büyük' hava saldırısı