Foto: Reuters


Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco, kadınların istihdamını destekleyerek, hamile kadınların işten çıkarılmasını eleştirdi. Vatikan'da Katolik İşletme Yöneticileri Birliği temsilcilerini kabul eden Papa Francesco, özellikle kadın ve gençlerin iş gücüne katılımı üzerinde durdu.

KADINLARIN HEM ÇALIŞMA HEM ANNELİK HAKKI DESTEKLENMELİ


Papa, "Özellikle kadın çalışanları düşünüyorum. Amaç, onların hem çalışma hakkının tam olarak tanınması, hem de annelik isteğinin tanınmasıdır. Bir kadının patronuna gidip 'Hamile olduğumu söylemem gerekiyor' dediğini ve karşılığında 'Ay sonundan itibaren çalışmıyorsun' cevabını aldığını defalarca, defalarca duyduk. Kadınların hem çalışma haklarının hem de annelik haklarının desteklenmesi, korunması gerekiyor" dedi.

Foto: Reuters


Gençler arasındaki işsizliğin, İtalya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerde son yıllarda çok yükseldiğine de vurgu yapan Papa Francesco şöyle devam etti: "Gençleri düşünün, buradaki (İtalya) gençlerin yüzde 40'ı bugün işsiz sanıyorum. Yakınlardaki bir başka ülkede bu oran yüzde 47, bir başkasında yüzde 50. Gençleri düşünün ve ileriye dönük iş imkanları yaratın." Papa, "İşi olmayan bir kimse yalnızca evine ekmek götürememekle kalmaz, aynı zamanda onurunu da kaybeder!" diye konuştu.

Papa Francesco, işverenlerden, "daha sağlıklı, daha insancıl, daha sosyal ve daha kapsayıcı bir kalkınma" hedefiyle çalışmalarını da istedi.

BBC