Çocuğun polis tarafından öldürülmesini kınayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, halkı itidalli davranmaya çağırdı. Devlet televizyonundan halka seslenen Maduro, olay hakkında tam ve kapsamlı bir soruşturma yürütüleceği sözünü de verdi. Maduro konuşmasında, "Şiddete gerek yok. Gençlerimize sesleniyorum: Şiddetten vazgeçin. Nefret bizi hiçbir yere götürmez. Yasaları çiğneyen devlet görevlilerinin en başta ben takipçisi olacağım" dedi.

İKTİDAR KARŞITLARI PROTESTOLARA DEVAM EDECEK

Ancak iktidar karşıtları yaşanan son olayın giderek artan hükümet baskısının son örneği olduğunu savunarak protestolara devam edeceklerini söylüyor. 14 yaşındaki çocuğun polis tarafından vurulması, ülkedeki muhalefet liderlerinin tutuklanması ve ekonomik krizin giderek derinleşmesiyle aynı döneme denk geldi.



 

ÜLKE EKONOMİSİ KRİZE SÜRÜKLENİYOR

Venezuela'da geçen yıl düzenlenen sokak gösterilerinde 40'ın üzerinde kişi hayatını kaybetmişti. İktidar karşıtları hayatını kaybeden eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez döneminde uygulamaya konan ve Maduro döneminde de devam eden sosyalist politikaların ülke ekonomisini krize sürüklediğini savunuyor. Maduro ise sağcı muhaliflerin boykot yöntemleriyle Venezuela ekonomisine zarar verdiğini ve iktidarı devirmeye çalıştığını iddia ediyor.