Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Şubat ayında tahvil piyasasında faizlerin önemli ölçüde yükseldiği görüldü. Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 6,93 seviyesinden başladığı şubat ayını yüzde 8,73'ten tamamladı.

Mart ayının ilk işlem gününe de yükselişle başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,02'yi gördü. Gösterge tahvilin bileşik faizi, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri yüzde 9 seviyesinin hemen üzerini gördükten sonra gelen tepki alımlarıyla şu dakikalarda yüzde 8,56 seviyesinde dengelenme çabasında.

Suudi Arabistan'a giderken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faiz politikası nedeniyle eleştirdiği Başçı'nın kendisiyle görüşme talebi olduğunu belirterek, Başçı'yı çağırıp konuşacağını söyledi.

Bankacılar, Başçı'nın Cuma günü TCMB binasına girişte TV'lerce görüntülenmesi ve ardından döviz satım ihalelerine ilişkin bir adım atmasını görevine devam anlamında önemli olduğunu belirtirken, aynı zamanda açıklamaların hemen ardından sağlık sorunları nedeniyle bankada 1.5 gün bulunmamasının da siyasilere bir mesaj olarak algılandığını söylediler. Erdoğan'ın Çarşamba günü TCMB'nin para politikasını ve Başçı'yı sert şekilde eleştirmesinin ardından Babacan ve Başçı'nın istifalarını verdiği yönünde spekülasyonlar yapılmış ve piyasada sert satış baskısı yaşanmıştı. Ancak bu iddialar hükümet tarafından net şekilde yalanlandı.