Bireysel kredi kullananlarda takibe düşen sayısının yılın ilk dokuz ayındaki yüzde 10’luk rekor artışı değerlendiren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, regülasyonlarla birlikte ihtiyaç kredilerinde uygulanan vadenin 36 ay ile sınırlandırıldığını hatırlattı.

1 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK


Genç, “60 aya varan vadeler 36 aya indi. Vadeler kısıtlanınca tüketicilerin aylık taksit tutarları arttı. Vade kısaldığı için aylık ödeme tutarlarında artış oldu. Tüketicilerin aylık ödemelerini yapmakta sorun yaşadığını görüyoruz” dedi. Onur Genç, müşterilerin toplam borçluluk seviyesinde bir sorun olmadığını söylerken, özellikle gençlerin aylık taksitlerin yüksek olmasından kaynaklı ödemelerini aksattığını belirtti. Garanti Bankası kredi kartı Bonus, kredi kartı sektöründe bir ilk olan BonusFlaş uygulamasını kullanıma sundu. Türkiye’de bir ilk olan BonusFlaş uygulamasıyla Bonus ayrıcalıklarını tüm müşterilerine çok daha etkin ve eğlenceli şekilde yaşatmayı arzu ettiklerini kaydeden Genç, “Garanti kartları ile saniyede 250, yılda 1 milyar adet işlem gerçekleşiyor. Bonus kart müşterilerimiz yılda 23 milyon kampanyaya katılıyor. E-ticaret harcamaları Türkiye’de 1 milyar TL’yi aştı” dedi. Genç, bir yıl içerisinde BonusFlaş uygulamasını aktif olarak kullanan 1 milyon kişiye ulaşma hedefleri olduğunu paylaştı.

KARTLA 403 MİLYAR TL HARCADIK


Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, dünyada bankacılığı değiştiren iki ana trendin ödeme sistemleri ve dijital bankacılık olduğuna işaret etti. Erbil, “Sektörün 9 aylık 403 milyar TL kredi kart cirosu var. Kartlı ödeme sistemlerinin toplam pazardaki payı yüzde 42 düzeyinde. Garanti olarak 10 milyon kart müşterimiz var. 18.5 milyon kartımız var ve aylık 8.5 milyar TL’lik bir hacmimiz oluşuyor. Bu kadar rekabetin yoğun yaşandığı sektörde yüzde 20.8 pay ile pazar lideriyiz. Aktif mobil kullanıcı sayımız 2.2 milyon kişi ve pazarın yüzde 26’sına sahibiz” diye konuştu.