Spor Toto Süper Lig'în 18. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Böylece Galatasaray'ın 7 maçlık galibiyet serisi sona ererken, Bursaspor üst üste 4. maçını kazanma şansını kullanamadı.

Karşılaşmaya Bursaspor fırtına gibi başladı. İlk 15 dakikada rakibine büyük üstünlük kuran yeşil-beyazlı ekip, yakaladığı beş net fırsattan yararlanamadı. Daha sonra oyunda dengeyi kuran Galatasaray, gelişen hızlı bir atakta Olcan Adın'ın ortasına Umut Bulut'un yaptığı kafa vuruşu ile 19. dakikada öne geçti. Galatasaray'ın golünden sonra da Bursaspor'un etkili oyunu devam etti. Rakip kalede üst üste pozisyonlar bulan konuk ekip, ilk yarının son dakikasında Volkan Şen ile eşitliği sağladı. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarıya da Bursaspor etkili başladı. Savunmada bir türlü organize olamayan Galatasaray'a karşı hızlı hücumlar geliştiren yeşil-beyazlılar, Volkan Şen'in kullandığı kornerde Fernandao ile 53. dakikada öne geçti. Maçın son bölümlerinde tüm riskleri alan Galatasaray, kullanılan bir serbest vuruşta Volkan Şen'in topa eliyle müdahele etmesi sonrasında penaltı kazandı. Vuruşu yapan Emre Çolak, 82. dakikada beraberliği sağladı.

Pozisyonda Volkan Şen'in kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kalan Bursaspor, oyundan düştü. Rakibinin eksik kalmasını fırsat bilen sarı-kırmızılı ekip, baskısını arttırırken, yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. Maçta başka gol olmayınca mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Maç boyunca rakibine oranla daha etkili bir futbol oynayan Bursaspor galibiyeti kaçıran taraf olurken, Galatasaray kötü oynadığı maçta aldığı bir puanla teselli buldu.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Alex Taşçıoğlu

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 39 Sinan Gümüş), Chedjou (Dk. 76 Bruma), Koray Günter, Hakan Balta, Olcan Adın (Dk. 57 Yekta Kurtuluş), Melo, Emre Çolak, Telles, Sneijder, Umut Bulut

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Civelli, Emre Taşdemir, Bakambu (Dk. 84 Şamil Çinaz), Bekir Yılmaz (Dk. 87 Holmen), Ozan Tufan, Volkan Şen, Belluschi (Dk. 90+3 Enel Ünal), Fernandao

Goller: Dk. 19 Umut Bulut, Dk. 82 Emre Çolak (Penaltıdan) (Galatasaray), Dk. 45 Volkan Şen, Dk. 53 Fernandao (Bursaspor)

Kırmızı kart: Dk. 81 Volkan Şen (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 6 Melo (Galatasaray), Dk. 62 Bakambu, Dk. 80 Civelli (Bursaspor)

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

90' Ceza sahası yayının solunda topla buluşan Wesley Sneijder pasını Sinan Gümüş'e atıyor. Ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Sinan topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Harun Tekin topun ağlara gitmesini engelliyor.

90' Sağ kanatta Emre Çolak ortasını arka direğe doğru açıyor. Arka direkte topa iyi yükselen Felipe Melo kafayla şutunu çekiyor ancak kaleci Harun Tekin yavaş gelen bu şutu zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

88' Sağ kanatta topla buluşan Emre Çolak ortasını arka direğe doğru açıyor o noktada Felipe Melo topu hemen yanında bulunan arkadaşı Wesley Sneijder'e indiriyor. Wesley Sneijder topun gelişine sert bir şut çekiyor ancak bu şutta doğrudan auta gidiyor.

87' Bursaspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bekir Yılmaz yerini Samuel Holmen'e bırakıyor.

84' Bursaspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cedric Bakambu oyundan alınırken, yerine giren isim Şamil Cinaz oluyor.

82' GOOOOL! Galatasaray Emre Çolak'ın penaltı golü ile beraberliği yakaladı.

81' Ceza yayından kullanılacak serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak ceza sahası içinde Volkan Şen topu eliyle kestiği için ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor.

76' Galatasaray son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Oyundan çıkan isim Aurelien Chedjou olurken, yerine giren isim ise Bruma oluyor.

71' Ceza sahası dışında sol çaprazda şık hareketlerle rakibinden sıyrılan Emre Çolak sol ayağıyla şutunu çekiyor. Bu şutu kurtarmayı başaran Harun Tekin topu ellerinden kaçırınca altıpasın sağ çaprazında top bir anda Yekta Kurtuluş'un önünde kalıyor. Yekta topu içerideki arkadaşı Umut Bulut'a atmak istiyor ancak Şener Özbayraklı tam zamanında araya girerek tehlikenin büyümesini engelliyor.

62' Cedric Bakambu rakibi Alex Telles'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

57' Galatasaray'da ikinci oyunucu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Olcan Adın olurken, yerine giren isim ise Yekta Kurtuluş oluyor.

53' GOOOLL!! Bursaspor, Fernandao ile 2-1 öne geçiyor. Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Volkan Şen kavisli bir şekilde ortasını altıpasın hemen önüne doğru açıyor. O noktada boş pozisyonda topa iyi yükselen Fernandao kafayla şutunu çekiyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

50' Volkan Şen rakibi Koray Günter'e yaptığı tehlikeli hareket sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

49' Galatasaray yarı sahasında presle topu kapan Fernandao sağ kanatta son çizgiye kadar indikten sonra pasını yerden hemen gerisindeki arkadaşı Cedric Bakambu'ya aktarıyor. Bakambu ceza sahası içinde sağ çaprazda şutunu çekiyor ancak yavaş gelen bu topu Muslera rahatlıkla kurtarmayı başarıyor.

46' Hızlı gelişen Bursaspor atağında orta sahanın solundan Fernando Belluschi'nin ara pasıyla ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Cedric Bakambu yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Fernando Muslera yatarak bu şutu kurtarmayı başarıyor.

46' Fırat Aydınus'un düdüğü ile ikinci yarıya Bursaspor başlıyor.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

45' Hakem Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eriyor.

45' GOOOLL!! Bursaspor, Volkan Şen'in golüyle durumu 1-1'e getiriyor. Fernando Belluschi'nin orta sahanın ortasından defansın arkasına attığı uzun pasla topla buluşan Volkan Şen, ceza sahasına girer girmez penaltı noktasının hemen sağından düzgün bir vuruşla topu Muslera'yı mağlup etmeyi başarıyor.

42' Wesley Sneijder'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Felipe Melo kafasıyla şutunu çekmeyi başarıyor ancak top üstten auta çıkıyor.

39' Galatasaray cephesinde zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda olan Sabri Sarıoğlu'nun yerine Sinan Gümüş oyuna dahil oluyor.

26' Fernandao'nun indirdiği topta ceza sahası içerisinde top Cedric Bakambu'nun önünde kalıyor. Ceza sahası içinde sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Bakambu sert bir şut çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

19' GOOOOL! Galatasaray, Umut Bulut ile 1-0 öne geçiyor. Wesley Sneijder'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Olcan Adın son çizgiye kadar indikten sonra ortasını altı pasın içine doğru açıyor. O noktada topa çok iyi yükselen Umut Bulut kafayla şutunu çekiyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

12' Alex Telles'in sol taraftan açtığı ortada Sabri Sarıoğlu arka direkte topla buluşuyor. Sabri topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

12' Orta sahada topu kapan Ozan Tufan süratle ceza sahası içine katettikten sonra kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Ceza sahasının içinde sağ çaprazdan yerden sert şutunu gönderiyor ancak Fernando Muslera bu şutuda kurtarmayı başarıyor.

9' Volkan Şen'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topa iyi yükselen Fernandao kafayla şutunu çekiyor ancak direk dibinde Sabri Sarıoğlu topun ağlara gitmesini engelliyor.

9' Sağ kanatta topla buluşan Ozan Tufan yerden ortasını açıyor Koray Günter'e çarpan top bir anda Fernandao'nun önünde kalıyor. Altıpasın sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Fernandao sert bir şut çekiyor ancak Muslera topu kornere çelmeyi başarıyor.

8' Ceza sahasının biraz dışında sol çaprazda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Volkan Şen doğrudan şutunu kaleye gönderiyor ancak top çok az farkla direğin yanından auta gidiyor.

6' Felipe Melo rakibi Volkan Şen'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

3' Orta sahanın biraz ilerisinden atılan pasla ceza yayının içinde topla buluşan Fernandao, topun gelişine bekletmeden şutunu çekiyor ancak top yerden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

1' Fırat Aydınus'un ilk düdüğü ile birlikte karşılaşmaya Galatasaray başlıyor.